WIPszerda: Eyeblink shawl

Heidi Alander Eyeblik shawl mintája alapján https://www.ravelry.com/patterns/library/eyeblink

Megpróbálom feléleszteni a WIPszerda hagyományát. Eleint azt gondoltam, hogy csak arra jó ez a rovat, hogy ne legyen hosszú csend a blogon, ha sokáig nem fejezek be egy projektet sem. Időközben – amikor hanyagoltam ezt a rovatot – kiderült, hogy praktikus haszna is van. A ravelry használatáról ugyanis leszoktattam magam, amikor észrevettem, hogy több időt töltök el ott, mint kötéssel és horgolással. Emiatt viszont semmi de semmi feljegyzésem nem volt futó projektekről. Na most ha mondjuk elfelejtem, hogy mi is a minta neve, amit egy éve nem kötök már, és órákat kell nyitogatnom elmentett minták dokumentumait, hogy rájöjjek, vagy ha a horgolást tartalmazó zacskóban nincs benne a hozzávaló tű és fogalmam sincs, hogy hanyassal kezdtem, akkor azért ez idegesítő tud lenni. Azt remélem, hogy a WIPszerdában fel fogok jegyezni minden fontos paramétert és bónuszként még átlátható is lesz, mi minden van épp félkész állapotban.

Ezt a kendőt február elején kezdtem el, kifejezetten egyszerű kendőtestes mintát kerestem, mert a fonal csillámszálas. Az eyeblank szegélyének mintája pedig már rég listás volt nálam: egy mintakönyvben láttam, megtetszett, de nem akartam egyenes stólát kötni, szóval a kendőfazon plusz ez a minta kapóra jött, így lesz ez tökéletes, már ha sikerül megkötnöm a csipkét. A csipkerészhez egyébként nem lesz elég ez a pink fonal, egy hasonló módon festett sötétszürke fonalat vettem hozzá, remélem, tényleg jól fog kinézni, mert csipkét bontani nem az én világom.

A legjobban egyébként eddig a szélén lévő nagy lyukak tetszenek, ami úgy áll elő, hogy kétsoronként három szemet szaporítunk a ráhajtásba. Ez nekem új szemtípus volt, szóval tanultam is valamit.

És hogy el ne felejtsem: a fonal Wollfeuerwerk kézzel festett, a tű 3,5-ös, a minta pedig itt található és ingyenes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?