Bemutatkozás

Üdv az Anyahajón!

profilkép

A blog mottója 2008 óta többször változott, míg kialakult a jelenlegi: Fonalak és mindfulness. A horgolás azóta része az életemnek, mióta anya lettem. Később hozzájött a kötés, fonás, szövés is. Ezek számomra igazi feltöltő, belassító tevékenységek. A meditáció és az erdőfürdő nemrég lett (ismét) fontos számomra, így ezekről is olvashattok majd. Szeretem a lassú tempójú életet.

Hogy kezdődött az egész?

2006 tavaszán, friss anyaként kapott ez a horgolási láz, és azóta már alig telik el nap fonalazás és más szöszölés nélkül. A horgolás, kötés, fonás, fonalfestés, varrás számomra tökéletes kiegészítése a munkámnak és a gyereknevelésnek: egy sziget, ahol csak én döntök, ahol bármit kipróbálhatok, ahol a munkámnak maradandó eredménye van. Szívem csücske a freeform horgolás: itt mindenféle megkötés nélkül szabadon szárnyal a képzelet, spontán döntések sorozata formálja a végeredményt. Ha freeformozás közben megkérdezik tőlem, mi készül, csak furán nézek: ki tudja azt előre? Csak annyi biztos, hogy izgalmas lesz, sőt, már horgolás közben is izgalmas!

Kinek szól a blog?

Az Anyahajó azoknak szól, akik érzik a saját készítésű tárgyak különlegességét. Akik sorban állva, homokozó szélén ülve, a szombat esti film vagy utazás közben kötnek vagy horgolnak. Akik órákig tudnak beszélgetni fonalak tulajdonságairól, kötési technikákról és a következő kötött-horgolt holmi tökéletes színkombinációjáról.

Az Anyahajó azoknak is szól, akik szeretnek finomakat főzni, de erre legtöbbször nincs sok idejük, sem extra körülményeik. Akik este még gyorsan összedobják a másnapi munkahelyi ebédet és megsütik a másnapi ovis szülinapra a tuti elronthatatlan sütit.

Ilyen névvel azért gyerekekről is írsz, ugye?

Mostanában már nem. A gyerekek lassan kamaszok és nem szeretnének szerepelni a neten. A régebbi bejegyzések között sok gyerekkönyves illetve társasjátékajánló posztot találhatsz. Bécsi gyerekprogramokról is rendszeresen írtam régen, az archívumban még megtalálod ezeket, de mielőtt Bécsbe utazol, nézz utána, hogy aktuálisak-e még. Szintén találsz kézműves projektekről, technikákról szóló posztokat, amelyeket a gyerekekkel kipróbáltunk. Megmutatom azt is, ha sikeresen átalakítottam egy régi gyerekruhát, ha újra hordhatóvá tettem valamit, ami tönkrement vagy ha farsangra összeraktam egy könnyen elkészíthető jelmezt.

Köszönöm, hogy benéztél az Anyahajóra. Nézelődj, érezd jó magad, hagyj üzenetet és gyere máskor is!

DSC_0164