A sütőtökszezon sztárja

A sütőtökök közül nálam a hokkaidó vezet, elsősorban azért, mert nem kell meghámozni, másodsorban meg az íze miatt. Az idei szezont ezzel a darálthúsos-tökös fogással nyitottam meg.

Annyi hozzá a sztori, hogy nálunk viszonylag stabil a heti egy bolognai szószos tészta, az egyik gyereknek ugyanis ez a kedvence. Én is szeretem, de ha minden héten enném, akkor már nem férnék be az ajtón, így időnként a darálthús egy részét valami zöldséggel készítem el, és akkor a gyerek is megkapja, amit szeretne, meg én is megúszom a Micimackó Nyuszinál effektust.

Egy személyre fél kb. sárgadinnye méretű hokkaidótököt vágtam kockákra, s mellé még két zöldhagymát és egy gerezd fokhagymát szeleteltem fel.
Mivel fent említett gyermek nagy ínyenc, így marhahússal dolgoztam, a fejadag kb. 8-10 deka. Ennyit kezdtem el mély serpenyőben – amibe aztán belefér a zöldség is – fokhagymán és olajon gyorsan átpirítani, majd amikor picit barna volt már a hús, hozzáadtam először a zöldhagymát, aztán a hokkaidót is. Egész pici vizet adtam csak hozzá, sóztam, borsoztam, majd fedő alatt hagytam puhulni az egészet. Amikor a tök már vajpuha lett, még kavartam rajta párat fedő nélkül, hogy ne legyen alatta folyadék, és kóstolás után finomhangoltam a sót és borsot. Hmm, micsoda ízek, micsoda krémes állag! Az első sütőtökös étellel az ősz számomra visszavonhatatlanul elkezdődött.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

2 hozzászólás “A sütőtökszezon sztárja

  1. Köszönöm az ötletet, én is nagyon szeretem a sütőtököt, ill a sütőtökös ételeket. 🙂

  2. Örülök, remélem, ízleni fog!

Comments are closed.