Kísérletek makraméfonallal

Annyit nézegettem az insta bugyraiban a rengeteg makraméfonalból készült bármitartót, hogy végül nekem is ki kellett próbálnom, milyen dolgozni vele. Volt azért kis óvatosság bennem, mert korábban hasonló vastagságú pólófonal használatakor eléggé hamar megfájdult a csuklóm.

Egy ekkora projekt, mint ez a kaspó viszont még belefér kézfájdalom nélkül

Kedvet kaptam aztán nem kifejezetten makraméfonalból, de szintén merevebb, jó tartással rendelkező fonalból is készíteni kaspót. Ez a türkiz egy Lana Grossa fonal, összetételre nemes, még selyem is van benne, de minden más projektre alkalmatlan. Nem baj, kaspó úgyis kellett.

Ezeknél a kaspóknál még nem tudtam azt a kinézetet produkálni, ami annyira tetszik mások tartóiban, tehát hogy a szemek V alakjai egymás tetején vannak és hogy olyan szép kontúros a tartóka alja és felső szegélye. (Mondjuk a türkiz szegélye sem lett rossz, ott ráköltést használtam)

De aztán végül kis kísérletezés után ez is sikerült, így tegnap horgoltam egy kisebb tartókát, amibe már karácsonyi ajándékot fogok csomagolni. A fekete fonal nem annyira fotogén, de talán látszik.

Ezzel akkor már el is kezdtem megmutatni, mik készültek nálam a szeptemberben kezdődött 100kreanap keretében. Apróságok ugyan, de nekem technikailag kihívás volt plusz új alapanyagot is megismertem általuk.

Neked volt új tapasztalatod technikában vagy alapanyag terén a 100kreanap során, vagy úgy általában az utóbbi időben? Meséld el kommentben!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?