WIPszerda: babatakaró

Baráti körben baba fog születni a télen, mégpedig titkos nemű. A titkos nem külön kihívás horgolós szempontból, mert én a fehér-vajszínű színvilágban nem annyira szívesen mozgok, pláne nem az őszi amúgy is ködös hangulatban. A sárga persze jó lenne, de ha a gyermek végül kislány lesz és  a második ruhamérettől kezdve rózsaszínben pompázik, akkor nagyon nem illik a ruhatárhoz a sárga. Így aztán a tengerészes színvilág mellett döntöttem, kétféle kék és egy piros színnel horgolok blokkmintás babatakarót.

mtakaro

A minta a számomra már-már klasszikus: egy rp, egy lsz váltakozása. Ezzel készült K takarója is valamikor régen, és emlékszem, hogy megfogadtam, soha többet takaró ezzel a nemhaladós mintával. De most kénytelen voltam visszanyúlni, hogy az uniszex követelménynek eleget tegyek. Azzal bátorítom magam, hogy csak babatakaró méret, nem lepedőnyi, mint a K takarója volt. És valóban, egész flottul haladok vele. A kezdő lszsor hosszát nem sikerült jól belőni, picit rövidebb, mint ideális lenne, úgyhogy majd széles szegély fogok rátenni ellensúlyozásképp.

A fonal a múltkori párnából maradt Scheepjes Colour Crafter, a tű pedig 4-es.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

4 hozzászólás “WIPszerda: babatakaró

  1. Pirosat fotózni nagyon nehéz, kíváncsi lennék, milyen élőben. Ez a minta nagy kedvenc, amilyen lassú, olyan szépen mutat, biztosan nagy kedvenc lesz a takaró.

  2. anyahajóblog

    2016-10-26 at 14:22

    Valóban, a piros nagyon megtévesztő lehet, de ez most tényleg ennyire harsogó, mint a monitoron látszik. Legalábbis az enyémen. Nem is tudom, mi a pontos neve az árnyalatnak, talán paradicsompiros? Vagy ha emlékszel még a retro postairónra, az is ilyen volt a piros felén.

  3. A Catanianak is van egy ilyen kiesiktőleaszemem-piros árnyalata, azt németül Signalrot-nak hívják. Találó! Egyébként pedig jó, hogy ilyen színeket választottál. Az újszülöttek tesznek a pasztell színekre, ellenben a pirosat elég hamar látják és szeretik nézegetni.

  4. titkos nemű 🙂 ez jó!

Comments are closed.