Átmenetes sapka

Ismét fonalat tesztelhettem az 1001fonal.hu jóvoltából, mégpedig a Phildar Partner 3,5 típusú fonalát. Az volt a feladat, hogy gyorsan elkészülő, apróbb dolgot készítsek belőle, úgyhogy két dolog maradt játékban számomra, a sapka és a kézmelegítő-zongorakesztyű. Zongorakesztyű műfajban a Meseszép horgolások c. könyvben található, a Hófehérke által ihletett Mérgezett almás kesztyű tetszett, amire egyébként sort is fogok még keríteni egész biztosan.

phildar1

A sapka műfajban azt kellett megfontolni, hogy a Partner fonal nem túl vastag, így a nekem nagyon bevált myboshi mintákat nem lehet belőle elkészíteni – hacsak nem duplaszállal. Ó, igen, és ha már duplaszál, akkor a lehetőségek végtelenek. Lehet két egyforma színű szálat összefogni, de akár különbözőt is, ezzel pedig már, adja magát az egyik színből a másikba való eljutás.

Két színnel dolgoztam, a sapka tetején két szállal vettem a Piscine árnyalatot, aztán egy szál Piscine és egy szál Brume, végül pedig a Brume színt fogtam duplán.

phildar2

Az eredmény egy őszi-tavaszi sapka K-nak, aki egyébként nagyon érzékeny a sapkákra, mondhatni évek óta ugyanazt a polársapit nyúzza, mert csak az elég puha számára. Ezt viszont most elfogadta, gondolom azért, mert a szálban lévő 25% gyapjú még épp tolerálható számára.

Még nem mostam a sapkát és egyelőre nem volt még bevetésen, de sejtem, hogy a 75% műszál – 25% gyapjú elég strapabíróvá teszi a kész munkát. Horgolni mindenesetre kellemes volt és ennél a fonalnál is nagyon meggyőző a színskála. Ezzel a technikával mindkét színből két gombócra volt szükség, de minden gombócból jócskán maradt, szóval még egy kötött nyakmelegítő is kitelne a maradékból. Én viszont valószínű még egy sapkát fogok készíteni belőle, mégpedig Do-nak, csak épp fordított színiránnyal.

Köszönöm a tesztelés lehetőségét az 1001 fonalnak!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

2 hozzászólás “Átmenetes sapka

  1. De jó ez az átmenet, én pulcsit tervezek ugyanígy kötni, de 4 (nagyon vékony) szállal, még több átmenetben áttérve, csak sajnos az is azok között a tervek között van, amik évről-évre halasztódnak. Szép ez a két szín együtt nagyon.

    • Adel_anyahajo

      2016-10-26 at 21:32

      Ezt a négyszálas fonalat így vetted vagy magad állíto(tta)d össze?

Comments are closed.