Karalábés lazacos tészta

Részemről megnyitom a tavaszt, akárhány fok is van. A belső órám már érzi, hogy közeledik az óraátállítás, ugyanis elkezdtem a reggeli vekker előtt ébredni. Ez a fantasztikus kipihentség persze nem fog sokáig tartani, az óraátállítással pont ez a fél óra vész majd el, meg még egy fél. Mindegy, ha már így van, legalább a tányéron őrzöm a tavaszi hangulatot.

Volt régebben egy kedvenc nagyon egyszerű salátám: vajon megpároltam a felkockázott karalábét és megszórtam pirított mandulaforgáccsal. Tulajdonképpen ennek a főétellé való kiterjesztése ez a mostani recept.

Az alap rizstészta: ezt forró vízben három percig főzzük. Elkészítem a karalábésalátát a mandula nélkül, félreteszem, majd a serpenyőben kevés vajon megpirítom a lazackockákat, ráfacsarom fél citrom levét, sózom, borsozom, megvárom, amíg átsült mindenütt. Most összekeverem a tésztával a karalábét és a lazacot, megszórom az egészet szárított zellerrel, vagy ha ez pont nincs otthon, akkor lehet friss zellerlevél vagy petrezselyem is. Megszórom pirított mandulaforgács és szezámmag keverékével és már kész is!

A lazac-karalábé arányát az otthon lévő alapanyagok mennyiségétől függően lehet változtatni, mindenképp finom lesz. Rizstészta helyett bármilyen más körettel is finom, ez csak az extragyors verzió.

A szárított zeller nálam alap, amikor veszek szárzellert, mindig félreteszem a zöld egy részét száradni. Ha megszáradt, kézzel porítom és kis műanyag dobozban tárolom. Szerintem kifejezetten erős marad az íze és szinte minden ételnek ad egy kis pluszt. Próbáljátok ki!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?