WIPszerda: Granny saga 239. folytatás

Nem tudom, ismeritek-e azt az érzést, hogy egy-egy nagyobb lélegzetű projekt, jelen esetben egy takaró, hónapokra meghatározza a szobaképet. Úgy értem, mielőtt még elkészülne. Ez a grannycsíkos takaró is ilyen, és több mentséget is fel tudok hozni, hogy miért.

Egyrészt nem akartam rögtön az elején sok fonalat venni hozzá, amit egyébként jól tettem, mert egy jónak tűnő színbeosztásról menet közben kiderült, hogy mégsem annyira tetszik, szóval így legalább nem sok fonal ment a fonalparkolóba. Ebből következik, hogy mondjuk veszek először öt különböző színt, azzal csíkozom ameddig tudom, aztán amikor elfogy belőle két szín és már unalmas lenne csak a maradék hárommal folytatni, akkor addig nem nyúlok hozzá, amíg újabb fonalvásárlásra nem adom a fejem. Egyébként ez 2016-ban időnként már hónapokban volt mérhető, szóval igazán javulok, a fonalkészletem meg látványosan apad.

Aztán van az a tény, hogy télen nagyon kellemes egy plusz réteg horgolás közben a lábon meg az ölben, de például nyáron nagyon nem, szóval ezzel is kiesik 3-4 hónap. De bármikor jöhet a rossz idő, tehát csak marad a kanapé szélén az elkezdett takaró.

Aztán ott az unalom-izgalom faktor. A grannycsíkos takaró kifejezetten unalmas horgolás. És nem mindig van kedvem ehhez a fajta munkához, néha kell a kihívás és akkor belevágok egy Exploration stationbe, majd amikor abban frusztrálódom, akkor jöhet megint a granny kiegyenlítésképpen.

Szóval így pulzálnak a különböző projektek, mikor mi van épp előtérben. Ha pedig nem előtérben, akkor is a kanapén. Hónapokig. Szinte már annyira a berendezés része lesz, hogy észre se veszem. Azért a vendégek néha megdicsérik, ami pont elég ok, hogy a kanapén maradjon 🙂

Az elmúlt héten valahogy megint a takarónak kedveztek a csillagok: hideg volt, unalom ellen horgolás közben megnéztem például a Burzsoázia diszkrét báját, ami tényleg ideális kísérőprogram monoton kézimunkához. (A Pillanatnyi pénzzavar mondjuk már kevésbé, túl kevés szöveg van benne és muszáj nézni a monitort.)

Ráadásul úgy alakult, hogy amit az elején terveztem, akartam, de nagyon nem jól jött ki, az most magától, érthetetlen módon sikerült. Úgy váltottam színhatást, hogy nem lett erőltetett csíkos első ránézésre. Nehéz ezt elmagyarázni, de talán a képek segítenek. Az utolsó 10-12 centi most egészen narancsos lett az elejéhez képest, ami inkább lilás. Talán a lazacszínű csíkok segítettek, nem tudom. Mindenesetre örülök és kíváncsian várom, hogy lesz-e még majd harmadik színszakasz.

Ez a narancssárgás:

nagyicsikos1

Ezen pedig látszik, hogy mennyire liladomináns volt eleinte. Természetesen a lilát továbbvezetem, csak már ritkábban. Vagy majd ahogy kijön – kár is előre tervezni ennél a műfajnál.

nagyicsikos2

Nálatok is készül valami nagylélegzetű, több hónapig húzódó projekt?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

One comment on “WIPszerda: Granny saga 239. folytatás

  1. Ó, nálam a kislélegzetű dolgok is képesek hónapokig (sőt évekig) elhúzódni. Mert például nincs kedvem másodszor is bevarrni azt a cippzárt, amit elsőre elrontottam. Vagy mert nem tudom, hogy milyen színnel folytassam. De leginkább azért, mert mindig van egy új projekt, ami sokkal érdekesebb, mint a régi.

Comments are closed.