Freeform cowl

Már nem is tudom, mióta van ez a poszt a to do listámon! Ezt a nyakmelegítőt akkor kezdtem el, amikor a – végül nem megírt – freeform horgolás könyvemhez készítettem a modelleket, mintákat. Ez a cowl arra példa, hogyan lehet egyetlenféle fonal nagyjából másfél-két gombolyagjából freeformozni.

A freeformról a legtöbben azt gondolják, hogy kizárólag akkor működik, ha rengeteg effektfonalat és mindenféle különböző textúrájú fonalat használ az ember. Pedig van egy sokkal minimalistább módszer is, amikor egyetlen színátmenetes gombolyaggal játszik az ember. Persze ez sok elvarrni való szálvéget is jelent, ha azt akarjuk, hogy a színek elhelyezkedésébe nekünk is legyen beleszólásunk, ne csak a véletlennek, de ez számomra benne volt a pakliban. Ennél a technikánál különösen ötletesnek kell lenni, hiszen a fonalak textúrája nem fog hozzájárulni az izgalmas összképhez, a mintának kell elvinni a show-t. Nézegessétek a képeken a részleteket! Van kagylóminta, popcorn, játék a pálcák méretével, véletlenszerű csipkeminták, spirál, horgolás a felszínen és még rengeteg technika.

A formája nem teljesen szándékos, így alakult munka közben, de nem bánom, mert így még a vállat is takarja.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

2 hozzászólás “Freeform cowl

  1. Tetszenek a színek.
    Sajnos színátmenetes fonalat még nem nagyon használtam, legalábbis horgoláshoz nem, leginkább azért, mert rettentő nehéz választani, annyi csudás változat létezik. A freeformmal még ismerkedem (sajnálom, hogy elmaradt a könyv!), és egyelőre pont nagyon jó, hogy egy készülő sállal felzabáltathatom a maradék fonalaimat.
    Egyébként szörnyen addiktív technika. 🙂

    • Adel_anyahajo

      2019-08-20 at 23:18

      Ugye, hogy rá lehet kattanni a freeformra? A könyvért tényleg kár, de ki tudja, mi lesz még. Videókat szerettem volna helyette, és még simán lehet, hogy visszatérek ehhez. Csak valahogy az idei év annyi változást hozott, hogy erre már nem maradt szufla.

Comments are closed.