Topból tunika

Ez a poszt dupla ismétlés, mert itt már bemutattam, hogyan lehet egy női és egy gyerek felső összeházasításából gyerektunikát készíteni, ráadásul ebbe a pólóba már egyszer leheltem új életet keskeny horgolt csík hozzáadásával. Na de mit tegyünk, ha a póló még mindig tökéletes állapotban van, de a gyerek megint nőtt? Természetesen egy kiszuperált női pólót hívtam segítségül, és ez lett belőle:

 Nem is volt olyan bonyolult. Először is lefejtettem a legutóbb rávarrt horgolt szegélyt, aztán a női pólónak levágtam az alsó részét kb a mell alatti vonaltól.

Kézi fércöltéssel végigvarrtam a női felső vágott szegélyét, hogy aztán egy elegáns mozdulattal be tudjam húzni a gyerektop szélességére.

Majd behúzás után összegombostűztem a két részt. Eközben ezekre kell figyelni:
– mind a felső, mind az alsó részt visszájára kell fordítani
– úgy kell illeszteni, hogy a színén (azaz belül) a gyerekfelső legyen felül, a női felső vágott része, ami nem annyira szép, pedig alulra (kifordított állapotban kívülre) kerüljön.
– az oldalvarrások legyenek egymás folytatása a női és a gyerekfelsőnél.
– könnyebb végigszántani a varrógéppel, ha a gombostűket a képen láthatóval ellentétes irányban szúrjátok, de azért így sem volt lehetetlen küldetés. (Későn gondolkoztam és lusta voltam átgombostűzni.)

Ha ezzel megvan az ember, már lehet is végigvarrni. Én rugalmas öltést választottam, ami a Bernina 92c-n a 9-es program. Mivel a visszáján varrtam, ezért az anyag színén az alsószál cérnája látszik. Na ez is jó tanulság, és csináljátok másképp, mint én, mert én a felsőszál színét szépen összhangba hoztam a textil színével, ellenben az alsószállal nem törődtem. Nem tragédia, de így persze látszik a varrásvonal, ami esetemben nem teljesen egyenes. Nem gond, játszós tunikának tökéletes lesz, de ti legyetek okosabbak 🙂
Éljen a 15 perces reruha, ami Nagylányt tökéletesen boldoggá tette, én meg szintén örülök, mert ez az indiános felső, amit imádok, még kapott így pár hét türelmi időt. Vagy ha júniusban levágom az amúgy is kurta ujját rövidre, akkor esetleg pár hónapot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?