WIPszerda: újabb Roselette top

A legutóbbi poszt óta eltelt két hétben alig sikerült fonal közelébe jutnom – nem is értem, hogy őriztem meg még a józan eszem. 5 napig Berlinben voltam, és nem volt könnyű kitalálni, milyen projektet vigyek magammal. Legyen horgolás, mert a kötőtűt esetleg elveszik a biztonsági ellenőrzésen – akkor a Color Affection máris kiesett. Legyen könnyű és férjen el kis helyen, mert amúgy is tele van a kézipoggyászom  – ezzel elbúcsúztam a horgolt cakkos takarótól. Legyen egyszerű, mert sok a figyelemelterelő tényező a reptéren – ezzel a Doris Chan kardigán is diszkvalifikálta magát. Mi maradt tulajdonképpen? A rengeteg félkész projekt közül egy sem bizonyult megfelelőnek, úgyhogy indulás előtti este gyorsan elkezdtem egy Roselette topot. Drops Cotton Merinot választottam hozzá és 4-es tűt, meg a 10 éveseknek szóló leírást. Kicsit izgultam, hogy ez a méret megfelelő lesz-e a vékonydongájú Nagylánynak, de a mostani próba alapján minden rendben lesz. 

Némi változtatás az eredeti mintához képest: jópár sorral tovább horgoltam a pálcákat és így később kezdtem a csipkét. Így ha esetleg póló nélkül hordja az ember, akkor se lesz átlátszó a kritikus helyeken. A kagylómintát is picit bonyolítottam, és majd ahogy egyre lejjebb érünk, egyre szélesebb lesz egy-egy legyező: az elején 2 erhp-lsz-2 erhp volt, aztán 2 erhp-2 lsz-2 erhp, majd később még 3 erhp – 2 lsz – 3 erhp, stb. jön.
A fonalfelhasználás eddig: a piros rész majdnem két teljes gombolyagot evett meg, feltételezem, hogy kb ugyanennyi kell majd a csipkés szakaszhoz is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

6 hozzászólás “WIPszerda: újabb Roselette top

  1. Megint nagyon klasszak a választott színeid.

  2. Jó lesz! Ezek szerint a hogolótűt fel lehet vinni a gépre?

  3. Ez fa horgolótű, csak az alsó vége fém (lehetne csatlakoztatni tuniszi meghosszabbításhoz), így ezt nem szúrta ki az átvilágítás.

  4. Köszönöm szépen 🙂 Ez a lazac-piros az egyik kedvenc kombinációm.

  5. Szuper színek. Nem is tudtam, hogy Do szereti az ilyen csajos színeket. 🙂

  6. Cseles. Akkor fa kötőtűt megpróbálok felvinni legközelebb:)

Comments are closed.