És még két berlini fonalbolt

Berlinben a belvároson kívül is van élet, de fonalboltok mindenképp: most két Berlin-Pankow-ban lévő boltot szeretnék nektek bemutatni. Én sokadik éve rendszeresen vagyok ebben a negyedben, így az egyik boltot már ismertem, a másik viszont új felfedezés. Ennek a kendőnek a fonalát is itt vettem:

berlin2

Az üzlet az az igazi békebeli rövidáru-kereskedés, ahol icipici alapterületen varráshoz-kötéshez-horgoláshoz minden fontosat megtalál az ember a szabásmintától a gombig és persze fonalat is. Nagyon erős az üzlet a mintás jersey anyagokban, rengeteg szabásminta kapható, pl. Farbenmix, Burda és Simplicity – nemcsak ruhákhoz, de jelmezekhez való minták is vannak bőven. Gombokból és szőtt szalagokból hatalmas a választék, fonalból is rengetegféle van, pl. Katia és Online.

A választékon kívül nekem a legjobban az tetszik itt, hogy olyan, mint egy falusi vagy kisvárosi üzlet: a városrész központjában található, szinte mindig tele van és élénk társalgás folyik. Látszik, hogy az emberek ismerik egymást és időtlen idők óta járnak ide. A címet és minden más részletet megtalálhattok ezen az oldalon. Az U2 Pankow végállomástól két perc sétára található.

Ha pedig innen még kb. 10 percet továbbsétál az ember, újabb kincsesdobozra találhat, a Wollrausch nevű fonalboltra. Egyébként ennek a cégnek van még két másik üzlete is ugyanilyen névvel. Itt egészen más a hangulat, mint az előbbi boltban: nagy a tér és a kínálat elsősorban fonalas témájú. A Lana Grossa  és a Lang márkákat tartják elsősorban, de azért van még kézzel festett fonal is, azon belül is olyan különlegességek, mint a fémszállal font vagy az extra fosszú átmenetes fonal, amelyben pl a fehértől a sötétkékig minden árnyalat csak egyszer fordul elő. A cím és egyéb infók itt találhatók.

berlin1

Ha pedig már errefelé jár az ember, és mondjuk rögtön szeretne idilli környezetben kötni vagy horgolni a frissen vásárolt fonalból, akkor a Schloss Schönhausen parkját ajánlom, ami a Wollrauschtól csak néhány perc sétára található. Ilyenkor tavasszal a madarak olyan hangerővel csicseregnek, ahogy azt máshol városon belül még nem nagyon hallottam.

berlin3

p.s.: Ha Berlin központjában lévő fonalboltot keresel, akkor az arról szóló posztom itt találod.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

2 hozzászólás “És még két berlini fonalbolt

  1. Köszi az infókat! Pont jól jött, május végén megyek Berlinbe!

    • Adel_anyahajo

      2016-04-28 at 08:10

      Örülök, hogy ilyen jó lett az időzítés 🙂 Érezd jól magad!

Comments are closed.