Enchanted Mesa, a szeretlek is meg nem is projekt

Első látásra volt szerelem ez a Westknits minta. Tetszett benne, hogy mindenféle színű és mennyiségű fonalat fel lehet benne használni, ezzel a változatoknak nincs határa. Tetszett a tény, hogy több színű és mégsem vízszintesen csíkos, emiatt sokkal jobban áll a nemcsontváz típusú nőkön. Tetszett, hogy laza a szabása és nem utolsósorban biztos voltam benne korábbi tapasztalatok alapján, hogy Stephen West mintái hülyebiztosan vannak leírva, így egész biztos fogom tudni követni. Ez volt az első top down kötött pulcsim, szóval ez a szempont is fontos volt.

Időközben ebben a mintában lettek változások, amikor én kötni kezdtem, akkor ez a vastag verzió még más néven futott és one size-ként működött, azaz azon se kellett törni a fejem, hogy hány szemmel kezdjek és kötéspróbát sem kellett készíteni. Mostanra a különböző méretekhez különböző fonalvastagságot ajánl – ezzel a problémával majd akkor fogok szembesülni, ha újrakötöm a pulcsit.

Hogy miért szeretlek is, meg nem is? Imádtam kötni, még ha hiperlassan haladtam is vele. Borzasztóan tetszik felvéve a kész mű, pedig nem túl tudatosan álltam a dologhoz, random cserélgettem a színeket. Szeretem benne, hogy kifejezetten karcsúsít, ami egy ilyen vastag pulcsinál ritka. Ennek ellenére elkészülése óta – ami vagy fél éve volt – alig volt még rajtam. A vastagsága miatt nagyon szűk az évben az az időszak, amikor már nem fázom benne és még nincs melegem. Kabátot venni rá sajnos nem lehet, mert az egyik ujja nem a szokásos helyen kezdődik, hanem a mell alsó vonalában. Fotón dekoratív, de az életben kábé mintha kalodában próbálna meg az ember mozogni. Nem lehet benne felemelni a kezet, felvenni rá egy hátizsákot, kapaszkodni buszon, de autót vezetni vagy bringázni sem, mert akkor felcsúszik deréknál és vállban is utána kell igazgatni (a képen is látszik, hogy ezt az utánaigazítást a fotózás előtt kihagytam. Na de nem kell mindennek tökéletesnek lenni.). Szóval abszolút nem alkalmas semmi egyébre, pusztán jól néz ki.

A kötős barinőkkel való konzultáció eredménye, hogy nem én rontottam el, ez tényleg ilyen, meg hogy ha az ember nagyon önálló, akkor tud a mintán úgy változtatni, hogy az ujja jobb helyen, feljebb kezdődik. Valamint lehet esetleg feltűrt ujjal hordani és még ujjatlan verzióban is megköthető. Nem adom fel, nekiszaladok másodszor is vékonyabb fonalból és reménykedem, hogy akkor a módosításokkal teljes lesz az elégedettség.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?