3+1 új tipp freeform horgoláshoz

Tegnap este készült el ez a freeform cowl, de még eltelik egy kis idő, amíg elvarrott szálakkal, hordás közbeni fotókat tudok mutatni. Addig is hoztam viszont néhány részletet, s a fotókon láthattok néhány apróságot is, amivel nagyon fel lehet dobni a freeform horgolt ruhadarabokat és kiegészítőket.

  1. Az első képen a kedvenc részletem a kis zöld szegélyes amőba. Picit látszik, hogy maga az amőba is már izgalmas, hiszen két színből van és spirálalakban készült. A spirál úgy lesz kör helyett amőba alakú, hogy nem mindig azonos magasságú pálcákat horgolunk, hanem hol egyráhajtásost, hol félpálcát, hol rövidpálcát. Ha kontrasztosabb színeket választotok, mint ez én, akkor még extrább lesz a hatás.
  2. A térbeli hatást az illesztéskor úgy értem el, hogy nem láthatatlanul, a kelme visszáján horgoltam össze az amőbát a körülötte lévő részekkel, hanem szándékosan a színén. Ehhez a két összehorgolandó darabot visszája a visszájához illesztve tartjuk kézben, és így mehetnek a rövidpálcák. Ha aztán síkba kiterítjük, akkor ilyen térbeli hatást láthatunk.

3. A spirál mindig látványos elem, de ha a két szín között a felületen is horgolunk egy csíkot, az kifejezetten feldobja. Azt is láthatjátok, hogy a szélén szőrös fonalat is használtam, ez is izgalmas felületet ad.

A +1. tipp pedig arra vonatkozik, milyen fonalat használunk. Ezen a képen több olyat is láthattok, hogy két vékony fonalat összefogtam. Van egy türkiz és királykék csillámos fonal, van egy már önmagában kétágú és átmenetes Crazy Zauberball, amihez még zöld zoknifonalat fogtam hozzá és két különböző kéket is használtam együtt. Szép kevert színeket lehet így kihozni, különösen akkor, ha a használt fonalakat aztán ugyanazon a darabon belül önmagukban tisztán is belehorgoljuk.

Horgoljatok ti is valami freeformot, ha van pár napotok most húsvét előtt-után kicsit nagyobb nyugiban, mint a szokásos hétköznapi. Nemcsak nyakmelegítőt, de vászontáskára varrható rátétet is lehet így készíteni, és akkor nem kell jövő őszig várni a használattal.  Hajrá, jó kísérletezést!

Ha pedig még sosem freeformoztatok, akkor bemelegítésnek ajánlok egy kis freeform hatású virágot, amihez a leírás itt találjátok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?