Szép boltok Bécsben: Virágok a pincében

Évek óta szerepel a bécsi to do listámon egy eldugott virágbolt meglátogatása. Blumenmarkt, azaz virágpiac néven emlegette az útikönyv, amiben olvastam róla, és valahogy ehhez a szóhoz én olyan nyitvatartási időket asszociáltam, amit nem feltétlen akartam beépíteni a szombatjaimba. Merthogy szombati időtöltésnek ajánlotta a könyv a virágpiac meglátogatását. Csak a véletlennek köszönhető, hogy végül mégis eljutottam ebbe a pinceszinti paradicsomba, amely ezek szerint még szobaton kávéidőben is nyitva van, sőt, most már tudom, hogy hétfőtől szombatig minden nap.

A Börse épületének pincéjében, a Römische Markthalle-ban található a bolt, meg sem tudom saccolni, hogy hány négyzetméteren, mert rengeteg. Különösen boldog kertesház-tulajdonosoknak érdemes elkerülni a helyszínt, ha nem akarnak durván sokat költeni. Stílusos kerti bútorok, mindenféle természetes anyagból fonott kosarak és tárolók, kicsit és nagy növények: a cserepes nárcisztól a pálmáig minden van. Mellesleg vágott virág is csodaszép csokrokba kötve, de nem ez a fő profiljuk. Mécsesek, gyertyatartók, szezonális dekoráció, üvegek, vázák és kerti szerszámok, mindenből válogatott és ízléses dolgok.

A bejáratot nem annyira könnyű megtalálni, az épület oldalán vezet lefele egy lépcső, amin látogatásunk idején életnagyságú kőkutyák és nagyobb növények álltak. Tulajdonképpen a kutyák csalogattak be, mert az egész annyira nonszensz volt, hogy muszáj volt megnézni közelebbről.

Költözés előtt persze értelmes ember nem vásárol semmit, ami nem ehető vagy más módon el nem fogy, és szerencsére sikerült megőriznem a józan eszemet. Ennek ellenére elgyönyörködtem egy ideig ebben az alagsori kertben. Ha Bécsben jártok, és a szokásos látnivalókat már unjátok, feltétlenül látogassatok el ide is! Már csak az illatok és a friss, tipikus virágbolti páradús levegő miatt is érdemes, na meg az ábrándozás kedvéért, hogy milyen lenne minden szombaton egy ilyen kertben inni a délutáni kávét.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?