WIPszerda: Átlósan horgolt kendő

A Cameo után már alig vártam, hogy végre horgolhassak is átlósan készülő kendőt. Mennyire praktikus, az ember elkezdi az egyik csücsöknél, szaporítja az egyik oldalt és a végén addig köt-horgol, amíg el nem fogy a fonal. Az eredmény szinte biztos aszimmetrikus, de pont ez az izgalmas benne!
Így aztán gondolhatjátok, mennyire örültem, amikor a múltkori Amazon-csomagomban az egyik könyv egész véletlenül csupa ilyen átlósan horgolt kendőket tartalmazott.

Rögtön el is kezdtem egyet – a változatosság kedvéért Zauberball Crazy-ből. Ezzel meg is döntöttem személyes rekordomat, ami a karácsonyi készülődés elkezdését illeti. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

11 hozzászólás “WIPszerda: Átlósan horgolt kendő

 1. De szééép! Mi az az Amazon-csomag? :o) Megnéztem a 4-féle kendőt, mindegyik nagyon jópofa!

 2. Nagyon klassz! Ez a fonal még mindig tetszik 🙂

 3. Ó, hát az Amazon csomag az csak annyi, hogy időnként rámjön a horgolóskönyvvásárolhatnék és akkor egyszerre többet is rendelek. Aztán egy darabig visszafogom magam 🙂

 4. Én tavaly kötöttem egy ilyen sálat. Addig kötöttem, amig a fonalam tartott. A fonal szinátmenetes volt és nagyon jópofa lett. Egész télen hordtam, mivel a kabátom szürke, jól nézett ki. Mégis lefejtettem. Miért? Vagy rövid volt, de csak az egyik oldal lógott le és állandóan igazgatnom kellett. Most egy hosszú alappal kezdtem és minden sor végén fogyasztok. Végül keskeny lett a kendő, most keresek egy jópofa csipkemintát az aljára. De eddig is jó volt kötni!

 5. Én kötöttben szeretnék ilyet már régóta, de még nem bírtam időt szakítani a mintakeresésre. Klasszak a színek nagyon a gombolyagodban.

 6. Nekem a Cameo-n kivul meg ez van elmentve http://www.ravelry.com/patterns/library/mondbeere
  meg ez
  http://www.ravelry.com/patterns/library/orange-sorbet-shawl
  Ha jol ertelmezem, akkor mindketto atlosan kotott.

 7. Jaa, értem! :o)

 8. Hú, köszönöm, ez a Mondbeere ígéretes!

 9. De szép ez a fonal! Szívesen kipróbálnám 🙂 Majd mutasd meg a kész kendőt, mert nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre.

 10. Oké, feltétlen 🙂 Az a tervem, hogy a szabim alatt a lehető legkevesebb időt töltöm online, úgyhogy még kicsit várnod kell, de szeptemberben mutatom. A Zauberball amúgy a kedvenc fonalam, pláne a Crazy. Minden árnyalata gyönyörű!

 11. Persze, kivárom 😉 Köszönöm a választ és jó pihenést kívánok!

Comments are closed.