Sk pólódíszítés kamaszlánynak

A kamaszlány gyorsan nő. A kamaszlányoknak készült ruhák pedig egy bizonyos méret után inkább hasonlítanak gyászruhához, mint normál emberi viselethez. A színválaszték a boltban a világosszürkétől a sötétszürkén át a feketéig tart, ami ugye nem rossz, csak elég egysíkú. Szerencsére a horgolt mandalát például pólódekorálásra is fel lehet használni, mondjuk így:

mandalapopo1

A póló aljára is horgoltam pár sor, mert így sokkal tarkább meg mert amúgy is túl rövid volt már ez a felső. Az anyaga viszont még remek állapotban volt, ami mint tudjuk, nagy kincs a fast fashion világában.

Hogy is készült technikailag a dolog?

A mandalát a múltkori WIPszerdában bemutatott könyvből horgoltam. Amikor elkészült, rágombostűztem a póló elejére és varrógéppel felvarrtam. Ha nem lett volna ennyire stabil, vastag a pamutjersey, akkor kétoldalú fátyolragasztóval felvasaltam volna először és úgy varrtam volna le.

mandalapolo3

Az alsó szegélynek az eleje kicsit bonyolult, de aztán már csukott szemmel is megy. Először horgoltam egy rövidpálcasort, ami a láncszemsort helyettesíti és az az előnye, hogy jóval rugalmasabb a láncszemsornál. Itt találsz hozzá videót (jövőre meg majd csinálok magyarul is egyet, ígérem). A sor kb olyan hosszú legyen, mint a póló alja, talán picit hosszabb. Egyelőre nem vágtam el és varrtam el a szálat, hanem csak egy biztostűvel fixáltam. A rövidpálcasor elejére csatlakoztattam a másik színt és egyráhajtásos pálcákat horgoltam. A sor vége felé már néztem, hogy mennyi pálcára van szükség ahhoz, hogy pont körbeérje a póló szegélyét. Amikor ezt a hosszt elértem, akkor visszatértem az első sorhoz, visszabontottam a legutolsó erhp-ig és itt elvarrtam a szálat. Majd a második sor végét hamispálcával hozzácsatlakoztattam a második sor elejéhez, közben figyeltem arra, hogy ne csavarodjon meg a horgolt szalag.

mandalapolo2

Ekkor érdemes elővenni a varrógépet és ezt a szalagot felvarrni a póló szélére. Persze lehetne később is, de én szeretek biztosra menni. A pamutjersey ugyanis nyúlik és ha kiderül, hogy mégsem pontosan lőttem be a horgolt rész méretét, akkor inkább most kelljen újra kezdeni, mint később. Szerencsére most minden simán ment és utána már csak hosszú, tömött sorokban kellett az egyráhajtásos pálcákat horgolni, amíg el nem fogyott a fonal. Mondhatnám, hogy amíg el nem értem a kíván méretet, de most tényleg a fonal fogyott el hamarabb, így tunika helyett egyszerűen csak fenéket félig takaró felső lett a végeredmény. Elfogult vagyok, de nekem annyira tetszik, hogy szinte kívánom, hogy megint kinőjön a gyerek egy fekete pólót. Vagy majd eleve túl kicsit veszek neki.

Egyébként lehet színes pólóra is szegélyt horgolni meg bonyolultabb szegélyt is, mint a sima pálcák – erre itt van egy korábbi példa. 

Cataniát használtam a horgoláshoz, mert ez színtartó és mosógépben 40 fokon mosható, ez póló esetében szerintem elég alap. Világos pólóhoz is kipróbáltam már és rendben ment minden.

Most néhány napra elbúcsúzom és boldog ünnepeket kívánok Nektek! Karácsony után újra jelentkezem, úgyhogy két tál süti elpusztítása közben nézzetek majd be! Addig is szép ünnepet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

5 hozzászólás “Sk pólódíszítés kamaszlánynak

  1. Fantasztikus lett.

    Teljesen egyetértek: több színt a kamaszoknak!:)

    Boldog karácsonyt!

  2. Szia! Segítségedet kérném. Karácsonyra kaptam 2 gombolyag Papatya Cake szivárványos fonalat (150 g/540 m). Ilyen: https://cdn.shopify.com/s/files/1/0286/6256/products/204_large.jpg?v=1479466710
    Csak az enyémek olyanok, hogy a külső szín keki, a belső kék. Arra gondoltam, hogy valami nyári top-down pulcsit kötnék belőle, és mivel XXL méret vagyok, amikor elfogy a szín, akkor valami sötéttel fejezem be. Attól tartok, hogy nem lehet a karöltőtől az ujját meg a törzset ugyanolyan színekkel kötni, inkább valami össze-visszaságot kéne belevinni. Nincs véletlenül valami ötleted?

  3. Nagyon szép fonal! Én játszanék a színekkel, pl mindkét ujja más színből vagy akár még az egyik vmi natúrral soronként csíkozva. Persze ahhoz annyira a sötét pótlás nem illene, de szerintem ilyen szép fényes színekhez nem raknék sötétet. Legalábbis így elsőre 🙂

  4. Ez a csíkos jó ötlet, el is indult a fogaskerék a fejemben 🙂 Köszönöm!

Comments are closed.