Hét-főzz: Kecskesajtos-narancsos lepény

kecskesajtos

Azt hiszem, a készen kapható leveles tésztát már sok dolgozó anya foglalta hálaimába: elég sokáig elmarad a hűtőben, hogy vész váratlan vendég esetén pillantok alatt túrósbatyuvá, sajtos stanglivá vagy akár komplett ebéddé váljon. Ez a lepény a komplett ebéd kategóriában indul, már ha elegendő mennyiségű hozzávaló is társul hozzá. De nemcsak vendégségre, de mondjuk sima hétvégi ebédre is fincsi és tényleg gyorsan elkészül.

Mennyiséget csak óvatosan írok, mert ahány gyártó, annyiféle méretű tészta. A tésztát mindenesetre kinyújtjuk és a széleit felhajtjuk, hogy a töltelék majd a tésztán maradjon.

Két-három egész tojást felverünk és annyi kemény kecskesajtot reszelünk bele, hogy kenhető legyen, de azért inkább sűrű. A kencét egyenletesen elosztjuk a tésztán, úgy egy centi vastag legyen a sajtos, tojásos egyveleg. Óvatosan sózzuk és bőkezűen hintsük meg kakukkfűvel (lehet szárított is, pl Herbáriás kakukkfűteából) a lepényt.

Narancsból vágjunk fél centi vastag szeleteket, szabadítsuk meg héjától (hacsak nem kezeletlen bio a narancs) és egyenletesen osszuk el a lepény tetején.

200 fokon alsó-felső sütéssel 25-30 percig süssük vagy amíg szép középbarna lesz a tészta széle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?