Képeslap origami szívvel

Nagy hajtogatós projekt kellős közepén vagyok, ígértem ötven origami darvat a Pay it forward játékban. Hajtogattam már egyszer hasonló okból tömegesen darvakat, szóval abból indultam ki, hogy benne van a kezemben a módszer. Aha. Szerencsére a youtube mindent tud, szóval gyorsan újratanultam a darut, aztán ha már ott voltam, akkor egy szív formát is kipróbáltam. És bár Valentin napot nem szoktam ünnepelni, de februárban van pár szülinap a családon belül, plusz babalátogatóba is megyünk hamarosan (ajaj, az szálelvarrást is jelent a babatakarón!), szóval a szíveknek bőven lesz helyük szülinapi meg boldogságkívánó képeslapokon.

Ezt a videót ajánlom, mert bár angolul van, de annyira egyértelműen látható a hajtogatás, hogy nyelvtudás nélkül is használható (vagy legalábbis úgy sejtem.).

Ha kész a szív, már csak harmonizáló színű keménypapírra és kétoldalú ragasztóra lesz szükség. Az A5-ös keménypapírt kettéhajtjuk vagy eleve képeslapalapnak való papírt használunk.

szives1

A kétoldalú ragasztóval nagyjából befedjük a szín hátoldalát, erősen rányomjuk a csíkokat.

szives2

Majd leszedjük a védőfóliát a ragasztóról és felragasztjuk a képeslapra. Azért kétoldalú ragasztót választottam és nem stiftet, mert a több különböző vastagságú részeket így a legegyszerűbb stabilan ragasztani, valamint a vékony origamipapírt ez a módszer biztosan nem áztatja szét.

szives3

És ha már a darvakkal kezdtem: lassan, de haladok azzal is.

darvak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?