Kedvenc boltok Bécsben: a Thalia

Ezen a hétvégén nyitnak a bécsi karácsonyi vásárok, szóval várhatóan ismét tízszeresére fog nőni az egy négyzetméterre eső magyarok száma. Mivel pedig nem utazik az ember másik országba csak azért, hogy megigyon egy forralt bort, elkezdtem tavaly egy sorozatot szép bécsi boltokról és helyekről. Eddig a boltok közül elsősorban pici üzleteket mutattam be, kerültem a nagy láncokat, most mégis kivételt teszek és a Thaliát fogom ajánlani. A Thalia ugyanis, bár elsősorban könyvesbolt, emellett valódi kreaparadicsom.

thalia

Ha mondjuk ti is szerettek mindenfélét dekorálni, képeslapokat otthon készíteni, scrapbookozni és ismerős a szó, hogy planneraddict, akkor a Mariahilferstrassei Thalia alagsora kihagyhatatlan hely számotokra is. Mindenféle kreatív technikához tartanak könyveket, alapanyagokat, tollakat, ceruzákat, festékeket, papírokat, filofaxot és társait. Számomra a fő kísértés itt érdekes módon nem a fonalas polc, hanem a dekortapaszok és nyomdák. Legutóbbi látogatásomkor egy szülinapi és egy teázós tematikus készletnek nem bírtam ellenállni, és majd figyelni fogok rá, hogy gyakran használjam a naptáram dekorációjához – azaz sok teázást meg bulit fogok szervezni. Khm, remélem. Majd igyekszem. Ezt a hetet mindenesetre már ennek a jegyében dekoráltam ki – ha valaki hisz a szemének, azt gondolhatja, hogy egész héten csak bulizok, pedig kábé ez lesz az év legnehezebbje. Legalább ebből is látszik, hogy a blog az életnek csak egy icipici szeletét mutatja meg.

naptar

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

One comment on “Kedvenc boltok Bécsben: a Thalia

  1. Icipici szeletét, de talán a legszebb szeletét. Ezért szeretek blogokat olvasgatni. Aztán jöhetnek a mindennapok. (A Thaliákból nálunk épp nemrég lett Orell Füssli.)

Comments are closed.