Így fess magadnak dinnyés pólót

A dinnye menő. Már tavaly is menő volt és idén is tartja magát, ellentétben a különböző állatokkal, amelyek általában csak egy évig díszítenek mindent, lásd bagoly, róka, idén pedig a flamingó. Én mondjuk enni nem annyira szeretem a görögdinnyét, túl ragacsos, túl nagy, túl lutri, hogy finom lesz-e és túl sok mag van benne – viszont nézni öröm, ráadásul nemzeti színekben pompázik. Ez utóbbira egyébként nem is gondoltam addig, amíg festés közben – amikor még nem voltak rajta a fekete kis cseppecskék – K megkérdezte, hogy szurkolói pólót festünk-e a vizes VB-re. Mondjuk az is egy ötlet, de nem.

Persze aki szurkolói pólót szeretne festeni, az is olvasson tovább, csak egyszerűen időben hagyja abba, még a magok felfestése előtt.

A képen látható festékeket használtam: Marabu Fashion Spray, már megénekeltem dicséretét például itt. Ezen kívül szükség van még egy fehér pamutmólóra és egy fekete textilfilcre (nekem vastagabb volt, ami gyorsítja a munkát, de szerintem bármilyen jó.), valamint újságpapírokra az asztal védelmében és egy nagyobb nejlonzacskóra, amit a rétegek közé tehetünk, amikor a magokat festjük.

A póló elejét és hátát külön festjük, például egyiket délelőtt, másikat délután, hogy megszáradjon és ne maszatolódjon el az először festett oldal. Először a póló alját festjük zöldre. Elég távolról (80-100 centi) szórjuk a festéket, mert így érhetjük el a finom átmenetet a fehér és a zöld között. A póló szegélyénél legalul aztán mehet pár plusz fújás, hogy ott sötétebb legyen. Ugyanezt megcsináljuk a piros festékkel, csak itt a póló aljánál fújjuk csak egyszer a festéket és ahogy egyre feljebb haladunk, lehetünk egyre bőkezűbbek a festékkel. A zöld és a piros rész között maradjon egy fehér rész is. Nyugi,ha esetleg a papíralátét ellenére folt esne, a melléfújt festék frissen sima vizes ronggyal lemosható például a laminált padlóról.

Amikor mindkét oldal kész és megszáradt, akkor a textilfilctollal fekete cseppeket rajzolunk a piros területre. A spray festék vasalással fixálható és az általam használt textilfilc is, így ezután nincs más hátra, mint átvasalni a művet. Egyszer próbaképp még nézzük meg, hogy víz hatására hogy viselkedik, de alapesetben nem szabad veszítenie a színből és 40 fokon gépben is mosható. Jó festegetést!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

2 hozzászólás “Így fess magadnak dinnyés pólót

  1. Übermenő! Olyan darab, aminél fel lehet készülni a barátnői kérésekre és a sorozatgyártásra. 🙂

  2. Nagyon tetszik!

Comments are closed.