Hét-főzz: saláta erdei gombából és avokádóból

Vannak azok a napok, amikor hazajövök a munkából és már az úton érzem, hogy a szokásos köret plusz valami zöldség nem elegendő energiapótlás ahhoz, hogy kompenzálja a napot. Ilyenkor valami töményre vágyom, valamire, amiben minden hozzávalónak intenzív íze van és szaftos is az egész. Na egy ilyen nap estéjén készült ez a tömör saláta, amely egyébként csak három fő hozzávalóból áll: avokádó, erdei gomba és póréhagyma.

avokádó-gombasaláta

Az erdei gombát vajon bőséges citromlével, kis sóval, borssal, dijoni mustárral megpároltam. Mivel sok levet eresztett, ez a jóízű szaft volt tulajdonképpen a salátaöntet.

Az avokádót felkockáztam, a pórét felszeleteltem. A gombát összekevertem a nyers hozzávalókkal, majd megszórtam pirított feketeszezámmal és már kész is volt a nagyon kellemesen laktató saláta. Egy-két szelet pirítóssal az igazi, amit ha az ember szeretne, akkor kockára vágva a salátába is keverhet.

Azért is remek ez a recept, mert az ötelemes konyha alapelvének is megfelel, miszerint nyáron is érdemes legalább részben főtt hozzávalókból készíteni az ételeinket, hogy ezzel is erősítsük magunkat az őszre. Ugyanakkor a nyers hozzávalók miatt kellemesen hűsít és frissít. A feketeszezám meg amúgy is az örök élet titka – ha esetleg nem tudtátok ezt, akkor nézzétek meg Kicsi Vú videóját!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?