Fonalak freeform horgoláshoz

Számomra a fonás a tökéletes meditáció. Vannak azok a napok, amikor későig pörgök, intézek, agyalok, ilyenkor bármilyen fáradt vagyok, elaludni nem lennék képes. Ha leülök fonni, néhány percen belül beszippant a monoton mozgás: a lábak pedáloznak (mit nekem, szobabicikli!), a kéz lazán eteti a rokkát – ahogyan Adrienn az Ariadné műhelyből mondaná. Fél óra fonás, és máris kisimul a lelkem, lelassulok és könnyedén elalszom.

Március második felében volt néhány olyan napom, amit a rokka mentett meg. A tavasz hozza vagy tiszta véletlen, de hirtelen annyi feladat talált meg, hogy nagyon fegyelmezettnek kell lennem, ha mindennel végezni akarok időben. A dolog kellemes mellékhatása, hogy így készült néhány érdekes fonal.

türkizfonal

Ez a kétágú merino türkiz egy nagyobb fonós projekt része, amelyről ebben a bejegyzésben írtam. Teljesen hagyományosan akartam cérnázni, de egyszer megcsúszott a kezem és csináltam rá egy olyan spirálos göböt, amit art fonalakon lehet látni. Biztos vagyok benne, hogy ha kifejezetten ilyet szerettem volna létrehozni, nem sikerült volna ennyire szépre. Így aztán kedvet kaptam, és egy rövidebb szakaszon kipróbáltam a spirálos göböket, és lett belőle egy maroknyi egyszínű art fonal.

 

türkizartfonal

Aztán még jobban bevadultam és színesben kezdtem el gondolkodni. Fontam egy szálat nemezelni való gyapjúból, két lila és egy piros árnyalatból. Eredetileg keverni szerettem volna, de fésű hiányában valahogy nem akart összejönni, így egyszerűen csak egy három szakaszból álló szálat fontam. A pirosaslilát és a türkizt úgy cérnáztam, hogy a két szál felváltva spirálozódjon, így mindig más színűek lettek a göbök. Nagyon izgalmas a végeredmény! És mert mostanában úgyis sokat freeformozok, majd ezt a két fonalat is egy ilyen freeform horgolt projekthez használom fel.

lilatürkizartfonal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?