Élménybeszámoló a Gyapjúnapról

Először is nagyon köszönöm mindenkinek, aki eljött a szombati freeform horgolós asztalhoz a Gyapjúnapon – azoknak is, akik horgoltak velem és azoknak is, akik csak odaköszöntek, akikkel röviden beszélgettünk. Olyan jó mindig, amikor virtuálisan évek óta ismert emberekkel a valóságban is összetalálkozunk!

Adrienn felkészített, hogy kemény lesz egész nap workshopozni, de bevallom, elképzelni sem tudtam, hogy mennyire. Nagyjából délre elment a hangom, annyit beszéltem. (Később azért visszajött, de a tanárokra, meg mindenkire, aki hivatásszerűen egész nap beszél, ezentúl extra tisztelettel tekintek.) Ha ezt leszámítjuk, akkor viszont még annál is jobb volt a hangulat, mint elképzeltem előtte! Volt néhány bátor jelentkező, aki még semmit vagy szinte semmit nem tudott horgolni, amikor leült az asztalhoz – és mindannyian úgy álltak fel másfél-két óra múlva, hogy volt sikerélményük, akár egy kész nyakláncot is vittek magukkal. Tényleg bámulatosan gyorsan és ügyesen tanulták meg mindannyian a pálcákat és a bonyolultabb figurákat is.

gyapjunap1

Talán a legkedveltebb forma a spirál volt, ezt sokan készítették a résztvevők közül és cifrázták bogyókkal, felületi horgolással, kagylómintával, spirálpálcával (buillon stich). Aki kérte, annak lépésről lépésre mutattam a dolgokat, aki pedig arra vágyott, hogy maga bogarászhasson és kísérletezhesse ki a különböző mintákat, azt békén hagytam. És közben persze nagyon örültem, amikor elhajtottatok azzal a jelszóval, hogy már elkapott titeket a gépszíj, megy magától is. Ez a legjobb érzés, tulajdonképpen ezt szeretném átadni a freeform horgolással kapcsolatban: minden jó, minden használható, nincs hiba, csak valami, ami épp így sikerült, ahogy.

Csodaszép első freeform alkotások születtek a résztvevők kezei között. A FB-oldalon mutattam néhányat, kukkantsatok be!

Tudom, hogy nem mindenki tudott most eljönni, aki szívesen ott lett volna. Lesz folytatás – már csak azért is, mert a workshop tartása közben újra ráéreztem a tanítás ízére, ami mostanában annyira háttérbe szorult az életemben, és rájöttem, hogy hiányzik.

gyapjunap2

Azt találtam ki, hogy amikor Budapesten leszek hétvégén, akkor előtte szólok és aki akar, az csatlakozhat hozzám egy kávézóban vagy szép idő esetén egy parkban és freeformozhatunk együtt. Aki szeretne ezekről az alkalmakról értesülni, annak javaslom, hogy iratkozzon fel a hírlevélre. Nagy e-mailáradatot nem fog jelenteni, egyelőre főleg ezeket a horgolós találkozókat írom majd meg. Az oldalsávban találjátok a feliratkozási lehetőséget.

Még egyszer köszönöm, felejthetetlen volt ez a szombati gyapjúnap! És ha készítetek bármi freeformos dolgot, mutassátok meg, nagyon kíváncsi vagyok, kit mire vezetnek a spontaneitás erői.

gyapjunap3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

2 hozzászólás “Élménybeszámoló a Gyapjúnapról

  1. Nagyon sajnálom, hogy nekem nem volt időm beülni Hozzád, mert a csigavonal horgolást én is szívesen megtanulnám. 🙂

Comments are closed.