A tárgyak második élete

doras

Jó másfél évet szolgált nap mint nap ez a remek üveg ivókulacs, amikor egyszer csak felmondta a szolgálatot a kupak. Meglepődtem, mert valahogy biztos voltam benne, hogy az üveg fog eltörni hamarabb. Kiderült aztán, hogy több ismerősnél is a kupak volt a gyenge pont, de pótolták sima ásványvizes üveg kupakjával és minden működött tovább. Nekem ez a megoldás nem jött be, a pótkupak mellett szivárgott a víz, én meg sajnálkoztam, hogy milyen kár, hogy az elvileg szuperkörnyezetvédő hiperbio terméket azért kell kidobni, mert a kupakja eltört. Mondjuk a neopren tok is feladta időközben, felszakadt a varrás mentén és nem éreztem elég technikásnak magam ahhoz, hogy megvarrjam, bár lehet, hogy csak a türelmem hiányzott. Azzal vigasztaltam magam, hogy sebaj, így kupak és tok nélkül remek virágváza lesz és akkor mégsem lesz hulladék ebből az egyébként szép formás üvegből.

A fordulatot az hozta el, hogy a bécsi magyar anyukák levlistáján valaki pont erről a fajta kulacsról kért véleményt. Írtam, hogy mi volt az esetünk, de hogy ennek ellenére jobb alternatívát még nem találtam ebben a műfajban és hogy mindjárt veszek én is újat. Erre kiderült, hogy létezik pótkupak, éljen, éljen! Az Ügyfélszolgálat néhány óra leforgása alatt elküldte a boltok listáját, ahol kapható, úgyhogy másnap a zsák megtalálta a foltját, a kulacs meg a kupakját. Már csak a neopren tok hiányzott – de igazából nem is, mert ez a horgolt sokkal jobban tetszik, mint az eredeti.

Nem bonyolult, csupa rövidpálca – mindössze annyi benne a fifika, hogy az utolsó soroknál gumicérnát is fogtam a fonalhoz, így teljesen biztosan nem fog lecsúszni az üvegről a ruhája. Rögtön két kupakot is vettem, úgyhogy remélhetőleg a következő három évre meg van oldva a kulacskérdés. Ha pedig utánozni szeretné valaki, akkor a hozzávalók: Dora’s márkájú üveg ivókulacs, Drops Cotton Light fonal, 3,5-es horgolótű, néhány méter gumicérna a fonal színében és rengeteg rövidpálca szükséges hozzá.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

3 hozzászólás “A tárgyak második élete

  1. Hihi, egy névrokon. 🙂 Milyen vidám ruhája lett! Én a fémkulacsainknak horgoltam hasonlót maradék filcezhető fonalból, hogy a tűzforrón beletöltött tea ne olvassza meg a csokit a hátizsákban, illetve lassabbann hűljön ki a téli kirándulásokon.

    • Adel_anyahajo

      2016-05-01 at 21:25

      És össze is filcesítetted? Ha igen, akkor hogy találtad el a megfelelő méretet?
      Tök jó ötlet, hogy így még termoszosítani is lehet a kulacsot.

      • Igen, összefilcesítettem. Arra már nem emlékszem, hogy hogyan találtam el a méretet, alighanem saccra (a filcezhető fonal a nagykönyv szerint kb. 40%-ot megy össze). Viszont felírtam, hogy hogyan készítettem (nálam nem magától értetődő). 1 literes SIGG kulacs: 8-as tű, Fadenring, 6 feste Maschen (rövidpálca?), minden körben 6 szem szaporítás 42 szemig, innen egyenesen fölfelé 28 cm-t. Kb. 2,5 gombolyag kell hozzá, filcezés 40 fokon mosógépben. A tea azért idővel így is kihűl…

Comments are closed.