Vessünk számot!

 Mennyi fonalra van szüksége egy átlagos horgolónak? Ha igen fegyelmezett és egyszerre csak egy projekten dolgozik, mondjuk egy pulcsin, akkor legfeljebb 60 dekára. Ha sapkában utazik, akkor csak 5-10 dekára. Na de akkor hogy lehet, hogy szinte mindenkinek, akinek a horgolás szenvedélyévé vált, a fonalak mértékegysége nem a gombolyag meg a deka, hanem az IKEA-s műanyag doboz? Oké, esetemben Expedit doboz, de az se sokkal kisebb.Miért küszködik szinte mindenki, akit kötős-horgolós összefüggésből ismerek, krónikus helyhiánnyal és miért tűnik úgy mindannyiunknak, hogy a fonalak a szekrényeinkben osztódással szaporodnak?

Ideje volt az őszinteségnek, szétnéztem a dobozok mélyén. Meg kellett állapítanom, hogy a fonalaim nagyobb része árva. Egy gombóc, fél gombóc, gombócvég. Ilyen-olyan projektek maradványai, igazából nem sok mindenre használhatók azon túl, hogy “dobd a fonalat valakinek, aki bemutatkozik és továbbdobja” típusú játékokat lehet velük játszani. Na jó, esetleg egy freeform cuccot még ki lehetne hozni a hasonló színvilágú maradékokból.

Erre a kupacra nézve azt mondtam, hogy oké, legyen belőle “Materialmix” jellegű pulcsi, úgyis annyira menő most a mindenféle szabály nélkül mindenféle színekből és textúrákból összerakott felső (és nemcsak a Desigual márkanév alatt futók). Aztán nekiálltam a kupac mellett a földön horgolni (éljen a spontaneitás!) és úgy egy-másfél óra múltán ki kellett józanodnom. Még a pulcsi elejére sem volt elég a rengetegnek tűnő maradék. A félkész freeform motívum a kép jobb oldalán sem dobott sokat a cucc méretén. Most úgy áll a helyzet, hogy félretettem a pulcsit és majd megálmodom, hogy vegyek-e hozzá fonalat – ami újra növeli a készleteket – vagy várjak, amíg magától összegyűlik néhány zöldes-barnás maradék és reménykedjek, hogy még akkor is menő lesz a foltozott stílus.

A felső narancsos-pirosas-lilás kupacot már csak a fonalak szőrös volta miatt is inkább sálnak vagy nyakmelegítőnek tudnám elképzelni. Rajtatok múlik: ha lesz mondjuk egy hét alatt 12 jelentkező, aki szívesen megnyerné és hordaná a még csak tervben lévő nyakbavalót, akkor meghorgolom és rendezek egy játékot. No, mit szóltok?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

5 hozzászólás “Vessünk számot!

  1. Jelentkezem 🙂

    A probléma egyébként kötős oldalról is ismerős: a zoknit pl a száránál kezdem, így mindig marad a gombolyagból, hisz a talpát, orrát nem lehet a végtelenségig kötni :). Én azokból kimondottan itthonra való zoknit szoktam csinálni, ami nem annyira szép, de jó meleg…

  2. Ismerős 🙂
    Nekem vasalódeszka huzat lett belőlük, de ilyenekből lesz a kötött zokni, ill a horgolt,gyümölcsök,zöldségek, sütik. 🙂

  3. Én is szívesen hordanám! Sőt! Nagy örömmel!

  4. ha elkészíted örömmel fogom viselni :)))

  5. Sziasztok, újra itt vagyok! Örülök, hogy tetszik Nektek és még néhány más FB-os ismerősnek a fonalkupac, így mindenképp elkészítem az ígért sálat, s lesz játék. Igyekszem, hogy még november vége előtt kész legyek. Addig is nektek is további jó fonalfalást kívánok 🙂

Comments are closed.