Szivárványos franciacsat régi színes ceruzákból (DIY tutorial)

Nem tudom, hogy vagytok vele, nálunk a színes ceruzák tonnaszámra fogynak. Azt megfigyeltem, hogy elég sokszor leesnek, ezért érdemesebb a rövidebb ceruzákat venni, a hosszúak második fele gyakorlatilag hegyezhetetlenné válik. Így viszont tekintélyes készlet halmozódott fel minicerkákból, amelyek már csak szépek, de rajzolni kényelmetlenek. Most, hogy félóránként változik az időjárás, hol májusi, hol novemberi és igazából kimenni a kutyának sincs kedve (voltunk, de köszönet nem volt benne, bemenekültünk a metróba az eső elől), inkább ilyen apró semmiségek készítésével töltöm az időm, mint ez a szivárványos csat.

csat

Szükséges hozzá egy franciacsat alap, néhány kicsi, de szépen meghegyezett színes ceruza világostól a sötétig sorrendbe rakva és egy ragasztópisztoly. Először a ceruzákat ragasztottam egymáshoz, az aljuk nagyjából egy vonalba esett, és pici ívet próbáltam belevinni, mert a csat is kicsit domború. Aztán a csat felső részét beragasztópisztolyoztam és óvatosan rásimítottam a ceruzákat. Rövid száradási idő után pedig már fel is lehetett avatni. Ha a ceruzákat összeszedte az ember, akkor 10 perc alatt kész.

Hajrá, keressétek elő a ceruzagyűjteményeteket, ha van ilyen, és hajrá! Szerintem nagyon jó ajándék gyerekszülinapra is kábé 3 éves kortól akármeddig, legalábbis a tízévesünk örült neki annak ellenére, hogy már nagyon megválogatja, hogy mit vesz fel és mit nem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

2 hozzászólás “Szivárványos franciacsat régi színes ceruzákból (DIY tutorial)

  1. Tényleg klassz, nyaklácban is láttam már ilyet.

Comments are closed.