South Bay Shawlette

Tudom, most többen várnak tőlem Gouba élménybeszámolót. Ez ügyben még kis türelmet kérek, mondjuk pár napot. Van valami, amit már mindenképp szeretnék megmutatni, mégpedig a South Bay Shawlette névre hallgató horgolt csipkekendőmet. A mintáját ingyen le lehet tölteni innen – a regisztráció nagyjából fél perc. (Csak azok kedvéért, akik ugyanúgy utálnak regisztrálni, mint én.)

Még a Nyilvános Kötés Világnapján kezdtem el a horgolását, s lendületes start után hetekre félretettem. Most viszont kész, mégpedig pont idejében, mert így a tegnapi szeles vásározáson szuper jól melegített. (Na ugye, mégis írtam a Goubáról is!)


A kendő Ercsu-féle gyapjúból készült, én festettem először vöröskáposztával rondaszürkére, aztán ezt a félrecsúszott festést hónapokkal később korrigáltam eperszínű szintetikus festékkel, amelyet egyesek vízzel hígítva emberi fogyasztásra is alkalmasnak vélnek. A végeredmény finom árnyalatos átmenetekkel korallpiros vagy lazacszín lett, ki minek nevezi. Sokat szoktam bizonytalankodni, hogy milyen színek állnak jól nekem, de mondjuk ez tuti nyerő, úgyhogy rettentő boldog voltam, amikor elkészült a festés, és ráadásul 20 deka, azaz értékelhető mennyiség.

A közös kötős kávézáson Julcsi azt mondta, hogy ő biztos nagyobb tűvel állt volna neki. Akkor már nem tudtam változtatni rajta, de azt biztos, hogy legközelebb megfogadom a tanácsát. Találtam egy képet, ahol valóban sokkal csipkeszerűbb az eredmény, és az is nagyon tetszik.
Népszerű minta, elkészítette miss marple is, valamint theknittedcupcake is, valamint a német közös horgolós blogon sokan, pl Tina, sőt sokan mások – akik közül kiemelném az ápr. 26-i bejegyzést Lavendelmaschentől, mert pontosan ebből a fajta fonalból fogok én is még egy ilyen kendőt horgolni jó nagy tűvel.

Mit is mondjak? Azt hiszem, kötni egyelőre nem fogok megtanulni kendőt, de a kendőkötők által mesélt szenvedélyt már én is pontosan el tudom képzelni. A kendőkötés/horgolás persze időigényes, nem lehet minden második nap posztolni valamit, de talán nem is baj.

Ahogy egyébként korábban mondtam is, háttérbe szorultak nálam a horgolt sapkák. Kevés a hobbiidőm úgy általában, de ha mégis van, akkor inkább varrok. Csak a ruhák fényképezése egy újabb műfaj, pláne saját magamon, és ebben még nem vagyok túl jó.

A héten még szeretnék mesélni a Goubáról, de ezen kívül igyekszem magam minél távolabb tartani a számítógéptől. Ha már szabin vagyok egy hétig, kihasználom, hogy nem kell állandóan monitort bámulnom és újra játszóterezhetek meg efféle anyai örömök jönnek. Jó hetet nektek is!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

7 hozzászólás “South Bay Shawlette

  1. nagyon szép lett a színe, meg a csipkézettség is! én is szoktam azzal a bizonyos szintetikus rettenettel festeni, és miután utána napokig vérvörös a tenyerem a kilögyböléstől, rádöbbenek, hogy te jó ég, ezt üdítőnek szánják! 🙂

  2. Nekem tetszik igy ilyen "sűrűn" is.Legalább biztos,hogy jó meleg.A szine pedig nagyon szuper lett!

  3. Gyönyörű a színe, főleg élőben! Érezd magad nagyon jól egész héten!

  4. Ez volt rajtad vasárnap?!? A csudába, hogy csak az asztalon lévő holmikat bámultam!

  5. Nagyon klassz lett a színe! A minta is remek!

  6. Én megköszönöm neked ezt a mintát, már múltkor beleszerettem, mikor írtál róla. Festettem én is hozzá pár hete fonalat dióval, de végül nem tetszett a mintához, így most natúr fehér színben készül. Te mennyi ismétlést csináltál? Én most úgy látom, hogy a 28 sor kevés lesz (rikker 1 ágúból), de majd útközben kiderül, mennyit készítek végül. Köszönöm még egyszer, hogy megmutattad a mintát és a kendőd is, jó lenne egyszer rajtad is látni. 🙂

  7. Julcsi: váltogattam a kendőket, kitűzőket, nyakláncot, olyan voltam, mint egy élő kirakat 🙂

    Jucuu, szívesen, és üdv a klubban 🙂 Nálam 20-szor ismétlődik a minta, ami 40 sort jelent, plusz a szegély. Ez is rikker 1 ágú, fingering vastagságú volt. A mérete – még nem blokkoltam – kb 140 centi a hosszú és 80-82 a rövid oldal. Volt 20 deka fonalam, de több kisebb darab, tehát vesztettem majd 5 dekát azért, hogy ne legyenek csomók sor közben. Nagyjából így tudsz számolni. És tényleg lehet nagyobb tűvel horgolni, az megint csak dob a méreten.
    Épp most látom, Zsukka is készít egyet, ez már-már vírusos 🙂
    Magamon fényképezéshez segítséget kell kérnem, hátha hétvégén sikerül 😀

Comments are closed.