Ősz a konyhában

 40 deka “Butternut” fajtájú sütőtököt, 15 deka szárzellert és 20 deka meghámozott krumplit kockára vágtam. A szárzeller levelét félretettem a díszítéshez. Két gerezd fokhagymát meghámoztam és az összes zöldséget 1 liter vízben 2 adalékanyagmentes erőleveskockával puhára főztem.

Botmixerrel pürésítettem a levest, fél dl tejszínnel még egyszer felforraltam. Tálaláskor még fél doboz tejfölt kevertem bele, a tetejére pedig pirított diót, pirított tökmagot és parmezánforgácsot szórtam, valamint rácseppentettem egy kevés tökmagolajat. Fenséges, én mondom fenséges. Meg a gyerekek is mondják, és az már igazán valami.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

5 hozzászólás “Ősz a konyhában

  1. Nahat, pont van itthon Butternut tök!:) Kiprobalasgyanus, köszi!

  2. juj, ez nagyon jól hangzik! 🙂 én ma francia hagymalevest csináltam a náthám ellen…:) már használ, jelentem 🙂

  3. Éljenek a levesek! 🙂

  4. Döbbenetesen finom volt, férj alig bírt napirendre térni efölött. Nem volt itthon se mag, se tökmagolaj, se parmezán, pirított kenyérkockával ettük, de gyerek még így is repetázott. Köszi a receptet!

  5. Hát ennek örülök 🙂 Igen, a feltétek csak bónusz, mint a csillagos ötösön a csillag.

Comments are closed.