Mediterrán kenyérsaláta: a pulykahúsos verzió

Ahogy ígértem, a vega kenyérsaláta után a húsimádó változatot is bemutatom. A benne lévő hús mennyiségével lehet variálni, személyenként 10 deka pulykamellfilé már elég lehet, de nekünk most pont gyorsan el kellett főzni hamarosan lejáró húst, úgyhogy 15 dekányit számítottam fejenként. (A recept összes hozzávalója felnőtt fejenként értendő, így az adag bőséges vacsorára elég.)

Forró serpenyőbe egyszerre beletettem egy marék póréhagymakarikát, a 15 deka feldarabolt húst és két evőkanál olívaolajat. Párszor megkevertem, aztán úgy fektettem a húsokat, hogy egyik oldaluk szépen sülhessen. Kevés sót, négy tekerés feketeborsot és egy evőkanálnyi szárított oregánót szórtam az egészre. Addig sütöttem így, amíg az egyik oldalon szépen megsült a hús, majd megfordítottam mindegyiket külön. Kevés balzsamecetet spricceltem a serpenyőbe, majd amikor a hús másik fele is szépen megsült már, a serpenyőbe dobtam négy szem háromba vágott koktélparadicsomot és az egészet felöntöttem 1 deci zöldségalaplével, hagytam picit rotyogni, majd két evőkanál tejszínnel és három evőkanálnyi juhfetával finomítottam. Ahogy a feta elkezdett olvadozni, azaz max. fél perccel később, leszedtem a tűzről a serpenyőt és beletördeltem – még mindig személyenként számított – 3 kis szelet kétszersültet. Átforgattam fakanállal a szószos húson a kenyérkockákat és azonnal tálaltam. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?