Kreaszünet 3. – Haszontalan semmiség egy hercegnő ruhatárába

A ruhákat mostanság úgy szortírozzuk, hogy van az, ami lila, rózsaszín, csillogó, szoknyás és van a többi. A többi kategória tagjait csak azért tartjuk, hogy a szekrényben foglalják a helyet, hordásukra csak zsarolások árán kerülhet sor. Időjárás, praktikum, más ilyen dolgok nem kellő súlyú érvek egy ötéves hercegnő szemében. Ennek jegyében készült ez a kis rózsaszín semmiség, vállkendő vagy szerepjátékhoz palást kis csipkeszegéllyel.

Relax fonalat használtam két szállal, 5-ös tűvel. A kendő teste nagyon egyszerű, az elején egyráhajtásos pálcákkal horgoltam, később áttértem kétráhajtásosra, mert túl tömörnek éreztem, nem elég hercegnősnek. (Szaporítások az All Shawl mintája szerint – megtalálható a ravelryn.) A szegély mintája pedig nagyon hasonlít erre, bár biztos nem pontos, mert már akkor is hasraütve horgoltam.

Szerencsés egybeesés, hogy a kihagyhatatlan ajánlatként tél közepén vásárolt rövid ujjú tunikához pont jól illik színben, így talán mégsem fagy meg a hercegnő tavaszig, amikor már végre utcára is felveheti új kedvenc felsőjét.

(A háttérért elnézést, ez volt a lakás egyetlen pontja, ahol volt némi fény.)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

3 hozzászólás “Kreaszünet 3. – Haszontalan semmiség egy hercegnő ruhatárába

  1. Ez is klassz lett!

  2. személy szerint, odáig vagyok az ilyen kis haszontalan semmiségekért! mert kéremszépen, éppen ez a fűszer, ami nélkül lehet létezni, de érdemes? ugye, hogy nem! Doresz is remekül érzi már a lényeget!;) a helyi ötéves hercegnő is biztos hasznát venné valami hasonlónak, úgyhogy…

  3. Rita, teljesen igazad van, én is próbálom magam ebbe az irányba meggyőzni, de ugye én amolyan puritán-konzervatív nevelést kaptam, amiben mindennek funkciója volt. Most Do nevel át nőcis irányba 😀

    Csipkebogyó: köszönöm 🙂

Comments are closed.