Hosszú téli estékre

  kép: www.brigitte.de

A legújabb Brigitte-ben a szokásoktól eltérően nemcsak lefényképeztek néhány remek kötött darabot, hanem a kötésleírást is mellékelték hozzá. Sajnos az online kiadásban nem előfizetőknek fizetősek a minták, viszont ezek keresése közben rájöttem, hogy meglepően sok kötős cikk – és leírás is – van az archívumban. Például egy hipervastag kötött kabát, komplett őszi ruhatár, leírások PDF-ben itt találhatók. Időmilliomosok jeligére kötött takaró leírása itt.
A rövid ujjú pulcsikat nagyon szeretem, mert egy egyszerű pamutfelsőt is szalonképessé tesz – itt egy egyszerű vonalú, csecsebecsementes modell – én biztos valami drappos vagy vörös színben kötném, de ezen ugye a legkönnyebb változtatni. Ha pedig az ember keze fázik, akkor nincs is jobb egy egyujjas kesztyűnél: ez itt például nagyon tetszik és elég szaporának is tűnik a vastag fonal miatt.
A poncsóhoz már majdnem túl hideg van, de talán tavasz is lesz még egyszer (vagy újra melegebb idén? Bár ezt nehéz elképzelni.) Ez esetben ajánlom ezt a tevebarna-sötétbarna darabot.
Vagy inkább varrni volna kedvetek? Akkor ezen a lapon lehet böngészgetni – kedvencem a régi farmerből varrt gitár alakú kispárna – azt hiszem, ha sikerül valamikor fél napot nyugiban eltöltenem, ezt megvarrom a család gitárról álmodozó tagjának.

Ha pedig valaki kötni tanulna németül – vagy nem ért egy német leírást és szeretné kislilabizálni, hogy mit jelentenek az egyes szavak, az örülni fog egy német kötőiskolának.

És hogy a kis helyzetjelentés se maradjon el: az én tűimen jelenleg az előző posztban említett csoki-málnahab sapi (szülinapra mást adtunk, ezt majd odaadjuk később csak úgy), egy benzinkék SBS, a még mindig végtelen hosszúságúnak tűnő sötétzöldes kötött gallérsál, a fejemben pedig számtalan jobbnál jobb ötlet található. Hogy ezek befejezésére, megvalósítására vagy mondjuk maradjunk szerények, egy nyugalomban elfogyasztott teára mikor lesz időm, az meg legyen meglepetés.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

3 hozzászólás “Hosszú téli estékre

  1. hát, az utolsó kérdésre tudom a választ, jövő hét után, mikor jössz hozzánk, nyugiban megihatod majd a teád :))

  2. Ja, tényleg 🙂 Esetleg viszek majd horgolást is, akkor két legyet egy csapásra!

  3. Hűha, eddig is sok tervem volt…

Comments are closed.