Hét-főzz! Retek és cukkini serpenyőben

A hétvégi hűtőtakarítás mindig felturbózza nálam a kreativitást, pláne, ha időnként kimarad egy hétvége és két hét maradékait kell feldolgoznom – szigorúan olyan sorrendben, hogy a legrégebbi kerüljön sorra először. Így volt ez most is, mert leghátra csúszott, szinte elfelejtődött retkekből kellett kihozni a maximumot.

retek

Felaprítottam fél vöröshagymát, négy fej retket és fél cukkinit. Kevés olajon serpenyőben kevergettem az egészet addig, amíg még roppanós volt a cukkini, de azért mégsem nyers. Sóztam és megszórtam egy random fűszerkeverékkel is (karácsonyra kaptam kis zacskókban többféle fűszerkeveréket, a fantázianevek kábé semmire nem engednek következtetni, úgyhogy próba-szerencse alapon főzök velük.). Végül még kevés pirított szezámmagot és pár kocka fetasajtot is kevertem az egészhez. Tudom, furán hangozhat, de nekem ez egy reggeli volt, kevésbé agylövötteknek vacsorára vagy húshoz köretként is ajánlom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

2 hozzászólás “Hét-főzz! Retek és cukkini serpenyőben

  1. Annyira lenyugoz a maradekfelhasznalasod, te vagy ebben a peldakepem (vicc nelkul), ritka rosszul meg, de javulo tendenciaval (most hetvegen pont ugyesen)

    • Adel_anyahajo

      2016-06-28 at 20:31

      Ó, elpirulok. Igazából csak annyi, hogy utálok bevásárolni járni és emiatt inkább mindenből próbálok kihozni valamit, hogy még egy nappal később kelljen boltba menni.

Comments are closed.