Hét-főzz: Lencsés halcurry

Ahogy biztos észrevettétek már, volt egy hosszabb főzősszünetem, ezért is hanyagoltam el a hét-főzz sorozatot. Nincs garancia, hogy mostantól minden jobb lesz, de vannak kecsegtető jelek. Szombaton például ezt a halas curryt főztem, viszonylag terv nélkül, azaz csak közben dőlt el, hogy ez lesz belőle.

Először is feltettem egy bögre rizst  főni, aztán egy másik lábosban beluga lencsét. A lencse mennyisége egy átlagos méretű vizespohárban kb 2 centi volt az aljától, ehhez háromszoros mennyiségű vizet öntöttem és csak kevés sóval ízesítettem főzés közben. A beluga lencse kb 30 perc alatt megpuhul előzetes áztatás nélkül is.

Egy serpenyőben kókuszolajat melegítettem, beleszórtam egy tk római köményt, fél nagy fej vöröshagymát megpároltam rajta, majd hozzáadtam még két gerezd fokhagymát. Személyenként 10-12 deka filézett friss halat felkockáztam, besóztam, borsoztam, megforgattam lisztben és a serpenyőbe tettem a hagymához. Kevergetve arra figyeltem, hogy a halkockák minden oldalról kifehéredjenek, majd egy kicsit hagytam megpirulni. Megszórtam kb három tk curryvel, kevés kurkumával, jól összekevertem az egészet és felöntöttem 125 ml kókusztejszínnel (ez egy egész kis konzerv adagja). A már kész főtt lencsét is hozzáadtam. Hagytam átmelegedni az egészet, ekkor még beletettem két tk garam masalát és belefacsartam kb negyed citrom levét.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?