Hagymaleves light

Szeretem a hagymalevest, csak az a bajom vele, hogy a legtöbb recept szerint tengernyi tejszín kell hozzá. Nem mintha dogmatikus fogyókúrázó lennék, de ha már egyszer ott vár ebéd után a kiváló kávés süti, akkor valahol mégiscsak ellensúlyozni kell. Így aztán kipróbáltam, milyen, ha csak hagyma van a hagymalevesben.

Személyenként 30 cm póréhagymát karikára vágtam és szintén fejenként számított 2,5 deci zöldség alaplében kb. 15-20 percig főztem. A levesbetét ezúttal némi pecorino-forgács volt, de helyettesíthető bármilyen sajttal, ami nem nyúlósan olvad. Amilyen szimplán hangzik, annyira finom.

Hamarosan azt is elmesélem, melyik volt az a bizonyos kávés süti, amely kedvéért lemondtam a tejszínes hagymalevesről.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

4 hozzászólás “Hagymaleves light

  1. Szia, az én hagymalevesemben nincs tejszín:
    kb. 750 gramm vöröshagymát alaposan megpárolok kb. 5o gramm vajon. Megvárom, amíg a hagyma félig puha lesz, felöntöm annyi húslevessel (vagy vízzel, ha nincs más), hogy éppen ellepje a hagymát és addig fözöm, amíg a hagyma teljesen puha nem lesz. Sózom, borsozom, reszelt ementáli sajttal és pirítóssal tálalom. Fontos, hogy vajat használjunk, attól nagyon finom íze lesz a hagymának. Csináltam régebben margarinnal és olajjal is, úgy nem olyan finom.

  2. Igen, ez végülis hasonló. Kipróbálom majd vöröshagymával is, köszi!

  3. Én sokszor csináltam úgy hagyma levest, hogy csak összeturmixoltam a cuccot, attól lett krémes, nem a tejszíntől. Opcionálisan tejföllel is lehet, szerintem nem kell bele olyan őrült sok.

  4. mi sem használunk tejszínt hozzá, így most már kíváncsi vagyok egy olyan receptre amiben igen 😀

Comments are closed.