Freeform horgolás workshop a Csillaghegyi Gyapjúnapon

workshop

Már csak kicsit több, mint egy hét és itt a Gyapjúnap, vele pedig a lehetőség, hogy bárki kipróbálhassa a freeform horgolást! Ahogy már beharangoztam, workshopot tartok a Csillaghegyi Közösségi Házban április 16-án, szombaton egész nap, 10-17 óra között. Körülbelül óránként indulnak új csoportok, persze ha valakit nagyon rabul ejt a technika, akár két óráig is maradhat.

Hogy mire számíthattok?

Röviden elmesélem, amit a freeformról tudni érdemes, mielőtt belekezd az ember:

  • milyen fonalakkal lehet dolgozni és miért
  • hogyan működnek a színek a freeformban
  • egyáltalán mi számít freeformnak és mi nem

Aztán megmutatok néhány olyan alapmotívumot, amit freeform horgolásban szoktunk használni, ezeket együtt meg is horgoljuk ott. Megmutatok néhány módot, hogyan lehet összekapcsolni a freeform horgolt motívumokat. És akinek van kedve, az egyes technikák ötvözéséből készíthet egy pici freeform foltot, amelyet otthon medállá változtathattok vagy felvarrhattok táskára, pólóra.

Persze a legfőbb célom az, hogy hazaérve azonnal elkezdjetek kutatni a fonalkészletetekbe, és belekezdjetek első vagy többedik freeform projektetekbe, valami szép stólába, sálba, táskába.

Hogy készüljetek? A workshopokra belépőt a Gyapjúnap szervezőinél lehet venni 200 forintos áron. Nálam lesz helyben használható fonal és horgolótű, de ha szívesebben használod a saját tűdet, akkor hozd magaddal nyugodtan. Előzetes freeform tudás nem szükséges, elég a kedv, érdeklődés és az alap pálcák ismerete. Arra nem lesz lehetőség, hogy a pálcák horgolását megtanítsam, de természetesen kezdőként is szívesen látlak, mert a freeform vírust a mesélés, bemutató közben így is elkaphatod és a pálcákat utána otthon is begyakorolhatod. Ha pedig freeform profi vagy, hozd magaddal egy-két kész projektedet, hogy így is inspirálhassuk egymást. (Én majdnem minden freeform horgolt cuccomat ajándékba csináltam, úgyhogy csak minimálisan tudok élőben mutogatni kész horgolást.)

Szóval a lényeg: gyertek, találkozzunk, freeformhorgoljunk együtt a Gyapjúnapon! És ha valaki comingoutol mint anyahajó-olvasó, annak nagyon fogok örülni, csak úgy mondom. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?