Cotton Merino tunika/ruha

Ki tud ilyen hőségben – na jó, ma éppen nem, de eddig – kötött-horgolt holmikra gondolni is akár? Én legalábbis az utóbbi hetekben alig nyúltam fonalhoz, és valahogy arra se éreztem nagy motivációt, hogy a már a hőséghullám előtt elkészült dolgokat megosszam – mert hát kit is érdekelhet?

Azért a mai lehűlés után talán egy fele pamut-fele gyapjú projekt talán belefér a tűrőképességetekbe.

Do részére készült a Roselette top mintájának kis átalakításával ez a tunika:

A fonal már elég rég várt a megfelelő projektre. Eleinte Cameot akartam magamnak kötni, aztán rájöttem, hogy ahhoz túl vastag lenne a Drops Cotton Merino. Mivel csak 3 gombóc volt mindkét színből, így kizárólag gyerekholmi jött szóba. Ami egyébként azért nem volt optimális, mert Do nagyon ritkán hord lányos színeket, inkább a kéket szereti mindenféle árnyalatban. Azért előmelegítettem a terepet, amikor az unokatesójának is ilyen rózsaszínes-pirosas Roselettet horgoltam. Az ugyanis tetszett neki, sőt, szokás szerint irigyelte, így még örült is, hogy hasonló színekből kapja ő is a saját verzióját.

 Ilyen a gombmegoldás hátul: nem rossz, bár majd a gomblyukakat kicsit be kell szűkítenem, mert néha magától kigombolódik. A legközelebbi Roselettre pedig nem csinálok gombokat egyáltalán. A nyakrész elég széles, teljesen felesleges nehezítés, főleg ha arra gondolok, hogy a megfelelő gomb megtalálása nekem mindig hetekbe telik.

A nyakrészre most is kagylós szegélyt horgoltam.

Összességében nagyon hálás darab, csini, ugyanakkor farmerhoz is hordható. Ruhaként önmagában sajnos nem működik, pedig a hossza meglenne hozzá, de a csipkénél átlátszik, de fehér vagy egyéb passzoló színű pólót viselve alá még mindig elég szellős. Talán valamikor varrok hozzá még egy egyszerű bélést és akkor tényleg igazából ruha lesz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

4 hozzászólás “Cotton Merino tunika/ruha

  1. Szép lett. Do meg nagyon nagylány már…
    Ó, én a melegben is kötök, vékony pamutból, bambuszból.

  2. Nagyon szép lett. 🙂 Én még télen is hordanám, egy inggel alatta (és a béléssel), nadrággal. Bár én mindig minden mindenre felveszek a hidegben. 🙂 Viselje egészséggel a Nagylány! 🙂

  3. Tényleg univerzális darab, nekem nagyon bejön ez a két szín együtt. Do milyen nagylány!

  4. Ugye, hogy tényleg mekkora! És nemcsak magasságra közelít meg lassan engem, hanem úgy általában olyan nagyos. Hamarosan startol a kamaszkor 😀

Comments are closed.