WIPszerda: Pay it forward ajándék

A Pay it forward játék már évekkel ezelőtt is körözött a blogvilágban, és most új változatban a FB kötős köreiben is megjelent. Az eredeti ötlet szerint a világ sokkal jobb hely lehet, ha minden ember önzetlenül segít három másik embernek és őket is megkéri, hogy cserébe segítsenek három embernek. Csak úgy terjed fék nélkül a jóság – már ha mindenki szót fogad. Sajnos már az a film, amiből az eredeti ötlet jön, arra példa, hogy a jó szándék nem mindig ér célt, ráadásul irritál is egy csomó embert, a dolog vége meg még akkor sem pozitív, ha az ügy híres lesz és a maga módján elterjed. A mi kötős változatunk viszont egyelőre csak pozitív, 100% árnyoldal nélküli, olyan jól átgondolta a szabályokat Barka-Gabi. Mondjuk önzetlenségről szó sincs- kivéve az első játékost -, inkább láncszerű viszonzásról. Valaki felajánl egy sk kötött-horgolt vagy más technikával készült tárgyat. Esetleg hagy néhány opciót szabadon: két mintából lehet választani vagy szabadon választható a szín. Akinek az ajánlat tetszik, lecsaphat rá, cserébe pedig bizonyos időn belül neki is felajánlást kell tenni, amire majd valaki lecsap, aki szintén felajánl és így tovább. Három hónapunk van az ajándék elkészítésére, s egyszerre mindenki csak egy felajánlással lehet játékban.
Amikor először megláttam a játékmeghívást, azonnal elraktam a fejem “tök jó, de van elég dolgom” feliratú dobozába. Itt is porosodott majdnem 48 órát, aztán megláttam egy szivárványszínű zoknit, amire egyszerűen muszáj volt lecsapnom. Ennyit az elhatározásokról.
Cserébe egy kendőt ajánlottam, és utólag döbbentem rá, hogy túl sok szabadságot nem adtam a játékostársaknak, megmondtam a kendő nevét és a fonal színét is. Mentségemre szóljon, hogy január elején, amikor fellistáztam a 2014-ben elkötendő fonalaimat, feltűnően sokan felajánlották, hogy ha helyhiányban szenvednék, nyugodtan postázhatom nekik a fonalat. Szóval úgy voltam vele, hogy felajánlom ezt, aztán ha nem csap le rá senki 3 napon belül, akkor úgyis ki kell találnom valami mást. Erre azonban nem került sor, mert nagyjából két és fél perccel a felajánlás posztolása után már volt rá jelentkező. Pár napot még pihentettem a kezem, aztán felszedtem a szemeket, hogy mihamarabb kész legyek és újra lecsaphassak valami remek ajándékra. Hogy akkor mit fogok felajánlani, az már most is nagyjából megvan fejben. Tényleg, van egy kis függőség-effektus ebben a játékban.

És akkor mielőtt reklamálnátok, hogy túl sok a rizsa, jöjjön egy kép is

A minta már ismerősnek tűnhet, akinek pedig nem, lapozzon vissza párat és azonnal rájön. A fonal kézzel festett zoknifonal Pandora66-tól, a Dawandáról. Remélem, a képen nagyjából sikerült elkapni, milyen izgalmasan vált időnként narancssárgába és lilába a pink és milyen finomak az átmenetek.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

2 hozzászólás “WIPszerda: Pay it forward ajándék

  1. Tényleg izgalmas fonal, és jól áll neki az a kis csipkeminta is. Nagyon szép lesz!

  2. Nekem is nagyon tetszik a fonal is, és a minta is!

Comments are closed.