WIPszerda: Megint freeform horgolás

A freeform horgoláshoz hangulat kell és főleg sok egybefüggő idő, ezenkívül még az a fajta mindset, hogy bátran ronts el bármit, nem kell hatékonynak lenni. Nem akarom túlideologizálni a karantén heteit, mert voltak nagyon nehéz napok is, meg kellett kis idő, amíg a családból mindenki megtalálta magát az új helyzetben, de az tény: pusztán a munkábajárás és a face-to-face meetingek és az azokra való eljutás nekem nagyot könnyített az időbeosztásomon. Munka persze volt, de az utazási idő lecsökkenésével nyert időt – már csak a mentális egészségem érdekében is – főképp horgolással töltöttem. Sok freeform horgolással.

A projekt apropója is munkával kapcsolatos: a templomunkban elég retro oltárterítők vannak, némelyikük kifejezetten rossz állapotú és hogy óvatosan fogalmazzak, nem épp igényes kivitelű és/vagy anyagú. Normál napirend mellett ez a tény nem éri el az ingerküszöbömet, legfeljebb amikor épp az ünnepkör változásával cserélem a terítőket a megfelelő színűre. Most viszont tavasszal, hogy nyakamba szakadt rengeteg idő, elkezdett zavarni a dolog. És persze járt az agyam, hogyan találhatnék esetleg olyan megoldást, ami nem dönti romokba a gyülekezet kasszáját sem. Két nap után megvolt az ötlet és a koncepció, freeform horgolásos rátéttel szeretnék egy oltárterítőt készíteni. A freeform rész viszonylag hamar elkészült, most még a rádolgozás a textilre, a bélelés és tűzés-hímzés hiányzik.

Mivel a húsvét és az azt követő hetek színe a fehér – sokszor arannyal, ezüsttel kombinálva, így először összeraktam az otthoni fehér, bézs, drapp, szürkésfehér és metálos fonalaimat egy kupacba. Ezekből dolgoztam első körben, később még találtam pár metálfényű cérnát, ezeket triplán összefogva használtam.

A kör belseje még nem freeform, hanem egy a Cser Kiadó mandaláskönyvéből származó minta alapján készült, ebből ment át fokozatosan freeformba.

Reméltem, hogy a nyáron a textilre rádolgozással is megleszek, de valahogy nem jött a hangulat. Mindegy, a céldátum most húsvét, addig még mindenképp jelentkezem, hogy haladok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?