WIPszerda: Freeform stóla

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy pszeudofreeform felső. Pszeudo, mert volt mintája, csak épp összevissza hatást keltett, s így a gyanútlan szemlélő freeformnak vélhette. Tetszett egyébként a képen az eredmény – úgyhogy erősen elszántam magam a bizarr feladatra, hogy sorok és körök dzsungelében, melyek minden szabálynak ellenállnak, végigharcoljam magam az utolsó szemig. Egész sokáig eljutottam egyébként, utólag már magam is bámulom magam, kábé a háta fele volt még hátra, amikor feladtam a küzdelmet. Addig még reménykedtem, hogy fog állni valahogy a kész ruhadarab rajtam. Aztán ezen a ponton kiderült, hogy az egyébként első látásra is oversized holmi nemcsak nekem, de még egy elefántnak is oversized lenne. Elnyomtam egy kis sírást – mert ugye ott volt az a számtalan óra mintabogarászás – és lebontottam majdnem az egész felsőt. Csak az eleje fő körmotívumát hagytam meg, és reméltem, hogy majd valamiben meg fogja találni a helyét. Valami freeform horgolt cuccban, természetesen.

A rendelkezésemre álló fonalmennyiség – még a bontott részt nem is számítva arra predestinálta a kb. 40 centi átmérőjű nemszabályos kört, hogy stólává alakuljon, így a kudarc után fél évvel bedobtam a PIF játékba felajánlásként egy freeform stólát ezekből a fonalakból. Rekordidő alatt lecsapott rá egy játékostársam, úgyhogy azóta kis lépésenként egészítgetem ki az eredeti kört szép téglalap alakú nyári-tavaszi csipkestólává.A kedvencem ez a bogyós rész.

Meg ez a törökös minta

A színes kagylóscsíkokat meg már a Do freeform felsőjében is nagyon szerettem mind horgolni, mind nézni.

A projekt a finisben tart egyébként, még 3-4 este és elérkezem a szegélyhez, ahol aztán még a különféle csipkeszegélyekkel utoljára kitombolhatom magam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

2 hozzászólás “WIPszerda: Freeform stóla

  1. Hú, hát ez bizony meseszép lesz, a Pancsatantra királylányaihoz méltó!

  2. Köszönöm, remelem, a megajandekozott is igy velekedik majd.

Comments are closed.