Vega tésztaszósz télvégi zöldségekkel

Tegnapelőtt egy kicsit elszámoltam a főtt tészta mennyiségét a vacsorához, így gyorsan valami egyszerű, de húsmentes receptet találtam ki hozzá. Nem tudom, ti hogy vagytok, én elkezdtem zsigerileg érezni a tavaszt és most nem kívánom a húst. Az otthon lévő készletekből dolgoztam és nagyon kíváncsi voltam, hogy működnek az ötletszerűen összeházasított komponensek. Az egyszemélyes adaghoz két kiskanál fűszervajon megpároltam egy szál újhagymát karikákra vágva, egy pasztinákot karikákra vágva és 8-10 darab kelbimbót megfelezve. Fedő alatt kábé 5-6 perc kellett, hogy a vékony szelet pasztinák megpuhuljon. Ekkor tejszínt öntöttem a zöldségekre, kicsi dijoni mustárt kanalaztam bele, sóztam és borsoztam az öntetet, majd beleforgattam a főtt tésztát. Ha nem lett volna fűszervaj, hanem sima, akkor még vegyes zöldfűszerrel is megszórtam volna, így viszont a fűszer elég volt, csak még egy kis parmezánnal szórtam meg.

És akkor egy kis szolgálati közlemény. Ahogy az utóbbi időben feltűnhetett, a WIPszerdák helyén néha valami egész más poszt jött, a recept se mindig hétfőn jött, szóval a régi rend teljesen felborult és úgy általában mintha kezdenének ritkulni a frissülések. Nem véletlen a dolog, ugyanis fut néhány izgalmas projektem a háttérben, amely eléggé kitölti az időt. Ha kíváncsiak vagytok, mi minden horgolós projekten dolgozom, akkor a következő hónapokban az Instát és a FB-csoportot ajánlom. Ott kevesebb szöveggel, de legalább képekkel rendszeresen jelentkezem. Ide is írok majd azért, de jóval kevesebbet, mint szoktam. Ne izguljatok, minden rendben van, csak a 34 órás napot még sajnos nem találták fel, pedig becsszó az első vevők közt lennék!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?