Tombolázok

nyaki

Van nálunk a gyerekek sulijában egy remek rendezvény minden évben évvége közeledtével, a nyári kerti party. A party fénypontja a tombola. De ne azt a tombolát képzeljétek el, ahonnan a gyerekek nagyobb része üres kézzel, szomorúan tér haza, hanem valami egészen mást. Itt pontosan annyi tombolaszelvény van, amennyi ajándék, így nem az a kérdés, hogy nyer-e az ember, hanem hogy mit. Ha meg nem olyat, aminek épp örül az embergyerek, mert mondjuk fiú és hajcsatot dobott a gép, akkor még mindig lehet cserélni. Tavaly az orrom előtt zajlott egy ilyen többszörös csereügylet, és ahhoz képest, hogy a kislány csillámpónis zoknit nyert volna eredetileg (túl kis méretben), végül átmeneti gazdája volt egy papírsárkánynak, egy zseblámpának, egy szerszámkészletnek, amire a papája beszélte rá, végül egy tolltartószerűséggel távozott teljesen elégedetten.

Az ajándékokat egyébként a szülők hozzák különféle szponzorcégeken keresztül, vagy lehet leadni duplán kapott játékot, könyvet is. Az elmúlt három évben is mindig gondoltam, hogy majd készítek én is valami sk-t, aztán valahogy mindig bedarált a gépezet. Idén viszont végre összeszedtem magam és készítettem négy nyakláncot. Néhány szerelék, viaszozott szalag meg ilyen apró mütyür lógókák és már kész is.

– Sorozatgyártás? – kérdezte Apahajó, amikor látta a kupacot az asztalon.

– Hát igen, gondolj bele, ha meglátják a gyerekek, imádni fogják és kitépik egymás kezéből, úgyhogy kénytelen voltam legalább négyet csinálni. Meg persze egy halálfejeset a saját gyereknek.

És ha már homár, akkor legyen a csomagolás is szép, kis színes karton, kis pecsét. Bevallom, ezt a részét élveztem a legjobban.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

2 hozzászólás “Tombolázok

  1. Király Ildi

    2016-06-10 at 07:00

    Ezt most elképzeltem, ezt a minibartert. Pont ilyesmire kellene tanítani őket, nem arra, hogy mi a különbség a bogyótermés és a felfújt bogyótermés között. (Komoly, nekem tanítanom kellett annak idején 3.-ban.)

    • Adel_anyahajo

      2016-06-14 at 09:18

      Bocsánat, hogy ilyen sokat kellett várnod a jóváhagyásra, csak egyszerűen nem voltam gépnél az utóbbi napokban, telefonról meg nem ment. Hát igen, a bogyóterméses trauma még nekem is megvan. 🙂 Az idei tombola csereberéi is többségében sikeresek voltak, csak a valamilyen cég logójával ellátott iphone-tok az egyedüli felesleges cucc, de azt majd jövőre visszatesszük az ajándékok áramlásába. 🙂

Comments are closed.