Szívecskés tolltartó tapestry crochet technikával

Azt hiszem, még soha nem horgoltam semmit, ami szívecskés, Valentin-nap közelében pedig pláne nem. Van bennem valami, ami egyszerűen ódzkodik ettől az ünneptől – és nem azért, mert nem ősmagyar tradíció. Úgyhogy amikor rájöttem, hogy minden ellenkezésem ellenére ez a poszt benne lesz a januári szívecskés kézműveshullám fővonalában, akkor elbizonytalanodtam kicsit. Mentsem el inkább későbbre a bejegyzést? De látjátok, bátor vagyok, merek mainstream is lenni nagyritkán.

A 16/2016-os kihívásban a tapestry crochet technikával kezdtem az évet. Szándékosan csak egy apróbb tárgyat készítettem, mert sok, rengeteg a félkész cucc itthon. Ami persze nem rossz, mert legalább újra felelevenítem a WIPszerda sorozatot. Másfelől viszont ha valaki le akar ülni az egyébként hatszemélyes kanapénkra, akkor az nagyjából 15 perces rámolási idővel számoljon – és valahogy úgy érzem, hogy van a család tűrőképességének egy határa, és sürgősen csökkentenem kell a WIP-ek számát, ha nem akarom eddig a határig vinni a hangulatot. Ja, hogy el lehetne pakolni a kanapéról a WIP-eket? Neeeem, hiszen akkor hogyan jönne az inspiráció, hogy melyiket horgoljam tovább épp?

Teljesen büszke vagyok magamra egyébként, mert a tartóka befejezése után egy héttel már a cippzárt is bevarrtam, ami abszolút személyes rekord – pedig még csak nem is volt határidő. A cippzárbevarrásnak egyébként hamarosan hosszabb posztot fogok szentelni. Nem a technikának, hanem a lelki vetületének, mert az is van neki, de tényleg.

Anya, ha jó, a saját gyerekének adja oda a tolltartót, habár szívesen megtartaná magának is. Mert a gyerek mindig panaszkodik, hogy fűfavirág kap tőlem mindent, csak ő marad ki mindig. És hogy ne feledje, kitől kapta, raktam rá szép címkét is.

A 16/2016-os kihívásban rögtön két kategóriát is kipipáltam ezzel a helyes kis darabbal: táska és tapestry crochet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

4 hozzászólás “Szívecskés tolltartó tapestry crochet technikával

  1. Khm, jajj de ismerös :d a különbség annyi csak, hogy nekünk sarokülönk van, kerekített, tehát hatalmas, enyém a középsö rész és khm, igen, itt van nekem is felhalmozva minden 😀 nagyon szép a szütyöcske!

  2. Nagyon-nagyon jo, nalunk annyiban mas a helyzet, hogy a kanapé jobb szélét utalom én 🙂 és ott van minden szétszorva – hiaba van csak egy kötés egyszerre, leleményes modon van mindenféle kötöskötyü, taska, kötöslap szétszorva, amivel a rendetlenség illuziojat lehet kelteni.
    Viszont kérdésem lenne, a szövött cimke honnan van???

  3. Látom, nem egyedi az esetem 🙂 A cimke a Dortex cégtől van, már több éve rendeltem, 10 euro körül volt akkor 100 darab. Azóta még menőbb, papírbőr cimkéjük is van, most már olyat vennék. Könnyebb felvarrni kötésre, horgolásra.

  4. Világ kanapéfoglalói egyesüljetek!

Comments are closed.