Színes szombat

A hosszú hétvégének nagy tervekkel indultam neki: azt tervezem, hogy kötök egy lábmelegítőt két legyet ütve ezzel egy csapásra. Egyrészt felhasználok egy fonalat, amit eredetileg horgolásra vettem, de horgolva mégsem tetszett (egyike azknak a Barka fonalaknak, amiket már nem lehet kapni, a Naptánc), másrészt felelevenítem az öt tűvel való bűvészkedést, amitől már eléggé elszoktam, mióta lassan hat éve(!) elkaptam a horgolási vírust. Nem volt viszont otthon 5-ös tűkészlet. 
Aztán szerettem volna az őszi terítőmet is tovább folytatni, de mert az élénkebb színekből időközben kifogytam, utánpótlásért kellett indulnom.
Mondanom sem kell, hogy három fonalboltot jártam végig, mire mindent beszereztem, amire szükségem volt – és még egy nem tervezett fonalat is (Lana Grossa, Everybody Ragazza – merinoi gyapjú-poliamid, 10-es tűvel). Egyszerűen annyira tökéletesen illik ez a színkombináció a Do téli kabátjához, és annyira nem passzol egyetlen meglévő sapkája sem, hogy szerintem nem is volt igazi választásom. Pláne, hogy ő is velem volt a boltban 🙂
És mert jövő hónaptól az új oviban nincs tilalomlistán a sál sem, ezért sálat is kötök neki hozzá – igen, kötök, jól hallottátok, lassan, de biztosan elindultam a csipkekendők meg csodakardigánok által jelzett cél felé. Mondjuk ez itt még csak lustakötés, de 1. mindenki elkezdte valahol 2. ez a fonal szerintem lustakötéssel a legszebb. És ti mit terveztek a a hétvégére?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

One comment on “Színes szombat

  1. Én is pont tűhiánnyal kűzdöttem, úgyhogy reggel beugrottam a városba 3-as és 4-es zokni kötőtűért. Én még egyáltalán nem használtam, most Diámnak szeretnék sapit, ahhoz kellene kitanulmányoznom.
    Nagyon szép színe van a fotókon a fonalnak!

Comments are closed.