Sapkagyár

Habár szerda, most kész holmit hoztam, de ha úgy vesszük, ez is csak “in progress”. Ahogy tavaly, úgy idén is fogok pár sapkát horgolni karácsonyig, szóval hosszútávú a sapigyár-projekt.

sapigyar

A kékkel kezdtem, ezt az unokahugim születése alkalmából hirdetett FB-játékra készítettem Ákosnak, aki 6 éves és kék sapkát kívánt magának. Aztán annyira belejöttem, hogy meghorgoltam egy lányos fazont is, ezt majd egy karácsonyi cipősdobozba teszem.

Minden évben csinálunk cipősdobozt, de általában utolsó pillanatra halasztódik a projekt, ami miatt kevesebb készül, mint szeretném és ráadásul nem is mindig kapok mindent bele, amit elképzeltem. Idén másképp lesz, az első dobozzal már végeztem is, most kezdtem a másodikat ezzel a sapival és hát jönnek még a téli csizmás cipősdobozok. Bízzunk benne, hogy sikerül tartani a tervem 🙂

A képen látható könyvet egyébként nagyon ajánlom. Sokáig nem vettem meg, mert úgy voltam vele, hogy nem egy nagy durranás a benne lévő sapkák mintája, tulajdonképpen fejből is megy. Igen is meg nem is. Mert pont a sapkánál egyetlen szem eltérés az egyik sorban a sok szaporítás miatt teljesen félreviheti a sapka formáját a későbbi sorokban. Vagy ha épp nincs jelen a célszemély, hogy rápróbáljam a fejére, hogy megfelelő-e már a sapka hossza, akkor nagy könnyebbség, hogy ott a kipróbált minta és ha azt írja, hogy 14 sor szükséges, akkor az tényleg annyi. Szóval én nagyon szeretem a myboshi könyvet és németül tudóknak ajánlom. Kémeim jelentették egyébként, hogy a Müllerben kaphatók myboshi egységcsomagok, feltételezem, hogy abban van leírás magyarul is. (Köszi, Anna!)

Ti készültök már a karácsonyi sk ajándékokkal? Mi minden van a tűiteken?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

6 hozzászólás “Sapkagyár

  1. Klassz, hogy így előre “dolgozol”, és nagyon szépek a sapkák. A cipősdoboz projekt nálunk is mindig kutyafutta, de most rajtad felbuzdulva én is elkezdek gyűjtögetni. Karácsony?! A nyári tervekkel vagyok elmaradásban…. :-S

    • Adel_anyahajo

      2016-09-21 at 19:36

      Ó, hát ami elmaradt idén nyárra, az majd jövőre sorra kerül. Legalábbis én ezzel vigasztalom magam 🙂

  2. Cipősdoboz biztosan lesz…
    Karácsonyra családi zoknit biztosan tervezek, azaz mindenkinek piros zöld csíkos zoknit, különböző méretben.
    Lánykámnak Barbie babaruhákat, annak tavaly is nagy sikere volt, és szuper maradékfonal felhasználás céljából.. a többit majd meglátjuk, nem ártana belehúznom egy kicsit.
    De még a sapka és sál készítésének időszaka van.

    • Adel_anyahajo

      2016-09-21 at 19:37

      Milyen vicces ez a család zokni! Én egyelőre csak a lábmelegítőre próbálom magam rávenni, az lesz az első lépés, a lábfejrészt majd csak azután.

  3. ó, egész kis listám van (játékbabaruha, horgolt ételek a babakonyhába), de amit konkrétan most csinálok, az egy übercuki Mária-József-kisded, pinteresten botlottam bele. Ez egyelöre ajándékba lesz, de már tervezem, hogy nekünk is KELL 🙂 (http://www.tejiendoperu.com/navidad/virgen-mar%C3%ADa-y-niño-jesus-a-crochet/)

    (egyébként örület, mert két jóbarátnöm is külföldön lakik, az egyikkel októberben, a másikkal novemberben tudok csak találkozni, és jó lenne már becsomagolt, kész karácsonyi ajándékot adni át…)

  4. Szívesen 😉

Comments are closed.