Ruhafestés mosógépben Simplicol festékkel

Legalább másfél évbe telt, mire összeszedtem a bátorságom a mosógépben való ruhafestéshez. Nagyon nehezen tudtam elképzelni, hogy beváltja az ígéretét és csak azt színezi be, amit be szeretnék színezni – se a mosógépet, se a következő mosásban lévő ruhákat. Most is bebizonyosodott, hogy bátraké a szerencse.

Két farmernadrág és egy pamutjersey ruha festése volt tervben, egyszerű tengerészkék színe volt mindegyiknek eredetileg, csak kikoptak. Így a “back to blue” navy színű festéket választottam a Simplicol termékcsaládból – még akkor is, ha a képen lévő kék szerintem nem navy. Reméltem, hogy a szöveg mond igazat, és ez tényleg így is lett.

A tervezett három ruhadarabból végül csak egyet festettem az első körben, mert a festékhez megadott súlyba kettő nem fért volna bele. Más kérdés, hogy ha még egy dobozzal veszek, akkor mindhármat befesthettem volna, de sajnos ekkor már nagyon be voltam sózva, a boltok pedig zárva. Szóval rögtön egy jó tanács: mielőtt festenétek, mérjétek le a ruhát és aszerint vegyetek egy vagy több doboz festéket.

A legrosszabb állapotban lévő farmerrel kezdtem. Egyszerűen betettem a mosógépbe, a dobba mellé a festéket zacskóstól, ahogy a használati utasítás is írja és kimostam. Az öblítővíz csodás sötétkék volt, a festés után a nadrágon pedig tökéletesen egyöntetű tengerészkék, nem látszott, hogy hol volt régebben kikopva és hol volt sötétebb. Valószínűleg nem lett volna hiba az sem, ha a jersey ruhát melléteszem, mert tényleg nagyon erős volt a festék.

A nadrágot utána még egyszer ki kellett mosni, s ezután hordás közben sem fogott. A mosógép gumirészeit a festék kicsit megfogta és az ajtó melletti gumis részből szivaccsal kellett felitatni az elbújt sötétkék öblítővizet. Még jó, hogy észrevettem, mert szerintem ebben még bőven volt power. Ezután a kis ötperces géptisztítás után nem volt gond, a következő adag mosás teljesen épen maradt. (Azért biztonság kedvéért ágyneműt mostam, mert legtöbbször csukott szemmel alszom, így a kék folt sem zavart volna.)

Sajnos elmulasztottem előtte képet lőni a nadrágról, pedig nagyon meggyőző lett volna. A másik nadrág és a ruha festése előtt ezt mindenképp pótolom és posztolom is majd – addig is a lényeg: kár volt eddig várni, tényleg jó minőségű a festék és tényleg nem teszi tönkre a mosógépet sem. Most már belém is mászott a kísérletezőkedv, hogy mindent, ami él és mozog befessek, mert annyi szép színben létezik még ez a festék!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?