Répás saláta

A konyhában kevés dolgot tudok jobban értékelni, mint az egyszerűséget. Gyerekkori emlékeim szerint a főzés valami olyan dolog, ami miatt a nő az egész délelőttöt a konyhában tölti, majd még a délután első felét is, mert rendet is kell tenni utána. Nagyon hamar tudtam, hogy ezt az utat nem akarom követni, és számomra az életbe még sokkal több dolognak bele kell férni, mint a túlélés biztosításának. A kuszkusz felfedezése fontos mérföldkő volt ezen az úton. A másik fontos dolog, amit a férjemtől tanultam, aki egy olasz barátjától tanulta: a jó hozzávalókkal minél kevesebb dolgot kell csinálni, minél egyszerűbben kell feldolgozni, mert a jó hozzávaló önmagában finom. Halat így szinte kizárólag fóliában vagy serpenyőben sütve eszünk, só-bors-citrom, esetleg fokhagyma valami zöldfűszer és több nem is kell. Na jó, egy egyszerű saláta hozzá, például sárgarépával.

A répát aprítógépben felaprítom, ízlés szerint bármilyen zöldsalátával összekeverem. Az öntet olivaolaj és pár csepp balzsamecet.

Még finomabb lesz, ha naprafogró- és szezámmagot – vagy akár tökmagot- száraz serpenyőben pár perc alatt illatosra pirítok és még ezzel megszórom a salátát. Fejedelmi étel és 25 perc alatt terítéssel együtt elkészül. Csak hogy beleférjen a napba a fonalazás is, meg minden, ami széppé tesz egy hétvégi napot. Kellemes vasárnapot nektek!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?