Raglán ujjas jersey felső

Varráshoz mindig olyan nehezen szedem össze magam, mert jó fény kell hozzá és egyszerre sok idő, azaz a van tíz percem, mit csináljak esetekre nem jön szóba, se a fektetés utáni beszélgetős-filmnézős sessionökre. Amikor aztán megjön az elszánás és magamra zárom a szobaajtót, padlón kucorogva szabásmintát másolok, gombostűzök, aztán vasalok és varrok (utóbbi kettőt persze már asztalon), és a nap végén kezemben van egy hordható ruhadarab, akkor mindig megfogadom, hogy a jövő héten újra, hogy soha többet nem veszek felsőt meg szoknyát, mert mennyivel nagyobb élvezet a varrás, időben meg a bevásárlás semmivel sem kevesebb. Aztán persze ennyiben maradok magammal, mert a legtöbb hétvége elmegy a háztartás szintentartásával és egyéb programokkal. Na jó, főleg blogírással.

elefántos1

Az, hogy ez az elefántos felső elkészült, két dolognak köszönhető. Ráeszméltem, hogy Do, aki jelenleg 152-es méretet hord, már nem sokáig lesz hajlandó vicces elefántos anyagból készült bármit felvenni, szóval ha már 4 éve ott áll az anyag a szekrényben, akkor most vagy soha kell felhasználni. A másik igen nyomós érv a boltban kapható 152-es ruhák esztétikuma illetve annak hiánya, amiről már többször agonizáltam a blogban, nem ismétlem magam.

Az Ottobre 2012/1-es számában található Mahpee felső mintájából indultam ki. Annyit változtattam rajta, hogy elhagytam az ujja passzét, a nyakkivágás beszegését kontrasztszínnel és a zsebet. Az ujját és az alja szegélyét a szerintem sokkal lányosabb hullámos módszerrel dolgoztam el. Sűrű cikkcakköltéssel mentem végig kétszer minden szegélyen és közben a textilt kicsit széjjelhúztam.

elefántos2

A nyakkivágás érzékeny pont, ott lehet elég szépen és feltűnően eltolni a varrást, így extrém sűrűn gombostűztem és nagyon figyeltem, hogy ne nyúljon meg a nyaka. Szerintem elég szépen sikerült, egész biztosan a legszebben a korábbi munkáimhoz képest.

A gyermek szereti, hordja, bár nyilván overlock hiányában sosem lesznek olyan szépek a belső varratok, mint a boltinál. Cserébe a mintája sokkal szebb. Az Ottobre méretezéséről még annyit, hogy szerintem extrém jó húsban lévő gyerekekre való. Do-nak a 146-ost varrtam és teljesen jól passzol, csak a test alját hosszabbítottam meg pár centivel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?