Őszi szembesítés

Szeptemberben nem sokszor volt fonal a kezemben, és ennek csak egyik oka, hogy ezer más dolgom volt. A másik okra elég lassan jöttem rá, mert nem volt annyira konkrét. Végül sikerült beazonosítani a gyomortáji szorítást, mert mindig akkor jött, amikor ránéztem a kanapénak arra a sarkára, ahol a folyamatban lévő projektjeim egy része van. Nyomasztott a kupac. Nem az, hogy nagy, nem is az, ami benne volt, hanem az, hogy már fogalmam sem volt, mi minden van ott és mennyi tennivalót rejt. Szerencsére ez a hétvége adott annyi nyugit, hogy szembesíthettem magam a kupac tartalmával.

A helyzet rossz, de nem reménytelen. 15+ projektet számoltam, amiben a + azokat a freeform motívumokat jelenti, amelyekre már “csak” szereléket kell tenni, hogy nyaklánc legyen belőlük. Ilyen van vagy 15 darab, de egynek számítom, mert igazából nem is fonalas téma már.

A pöttyös takaró jól érzi magát a WIP kategóriában, már tavasz óta csak szálelvarrásra vár. 2 óta munkát tippelek.

A piros-pink-bordó felső haladt kicsit, de aztán elbizonytalanodtam, hogy tényleg folytassam-e. A gyerek nő ezerrel mind méreteiben, mind ízlésvilágban, így azt hittem, fölösleges ebbe energiát tenni. Most viszont, hogy előkerült, kiderült, hogy tetszene neki, szóval folytatom. Még vagy 4-5 óra munka.

A bordó csíkos szőtt sál rojtozásra vár, és nem is sokáig, mert ezt nagyon akarom hordani, ha beköszönt a szövetkabátos idő. Úgy másfél óra munka van vele.

A szürke-lila bojtos sál az agyament projekt mostanában, egy-két óra, és kész.

A sárga-kék neszibe cippzárt kellene csak varrni, 20 perc, ha minden jól megy.

Fent középen a púderszínű kör sapka lesz, ha lesz, még úgy négy óra munka van vele, rengeteg szálat kell majd elvarrni.

A bordós akármi egyelőre egy Outer space garbó nyakrésze, hát ezt még csak meg se tudom becsülni, mennyi kell hozzá. Sok, rengeteg, pedig idén télen jó lenne hordani.

A zöldes háromszögkendő még nagyon az elején tart, nekem egy ilyen kendő kábé egy hónap összes kötősszabadideje, szóval vagy 20 órára gondolok, ami még hátravan.

A szöszös kék-zöld freeform még magam sem tudom, hogy micsoda, kendő vagy cowl, majd kiderül. Így viszont saccolni sem tudom a hátralévő időt.

Rögtön mellette Kiscsillag leendő táskája, amivel kicsit leálltam mostanában, pedig elég élvezetes ezekkel a színekkel dolgozni. Ezt sem saccolom, mert a horgoláson túl még ott a varrás, amibe egyelőre nem merek belegondolni. De ne add fel, Csillag, nyárra meglesz a táskád!

A szürkészöldes mandalát csak rá kell majd varrni egy szatyorra, ez nem több 10 percnél. Igaz, ennek a 10 percnek 2 hónapja kellett volna megtörténni, hogy oda tudjam adni ajándékba annak, akinek szántam.

A nagy lilás kupac egy majdnem kész Mezzaluna, amire csak azért nem horgolok szegélyt vagy 4 hete, mert nem voltam biztos benne, hogy tetszik vagy lebontsam. Ma kicsit nézegettem és végül mégis a befejezés mellett döntöttem, 2 órát saccolok még, ami elválaszt a késztől.

A barna kék a felső sarokban egy freeform cowl szeretne lenni, 3 óra munka után egész használható is lesz szerintem, már nem olyan sok hiányzik hozzá.

A kék kendő szerintem már volt ilyen wip-leltárban, és annak az élő bizonyítéka, hogy az ember ne akarjon változtatni a mintán, mert különben bonthat vég nélkül. 6 órára tippelem a hátralévő időt, ha nem rontom el megint.

A rozsdabarna sapka egy virágra vár – mióta is? Pedig mindössze 1 óra munka árán kikerülhetne a félbehagyott cuccok listájáról.

A szőnyeg jobb alsó sarkában vannak a szerelékre váró freeform cuccok, ez úgy 20 óra lehet összesen.

Emellett lebontottam egy majdnem kész felsőt, mert végignéztem rajta és nem értettem, hogy is gondoltam valaha, hogy ezt hordani fogom.

Most köszönöm, jól vagyok, így már nem egy anoním kupac van előttem, hanem 100-120 órányi elfoglaltság, így már lehet valamit kezdeni vele, például rögtön neki is ugrok a pompomos sálnak, annak úgyis itt van már a szezonja.

És ti hogy álltok a WIP-ekkel? Melyik a következő, amelyiket lehúzzátok a listáról?

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

3 hozzászólás “Őszi szembesítés

  1. Minden elismerésem, hogy ezt így végig vetted, és egyben örülök, hogy nem csak én halmozok. 😊
    Rajta vagyok a zoknim befejezésén, a héten haladtam már vele, ha jól emlékszem, április tájékán foglalkoztam vele. De most már szezonja van ennek is.😊

    • Adel_anyahajo

      2017-10-10 at 22:10

      Tök jó lesz, ha kész lesz az sk zoknid, mire leesik a hó. A legszuperebb bakancshoz meg gumicsizmához!

  2. huh, szép munka. Nekem 3 projekt van WIP stációban, már ez is nyomaszt nagyon, és még 2 van a fejemben, hogy azonnal elkezdem, ha az egyiket a fenti 3-ból befejezem. Ebböl valószínüleg egy babatakaró lesz az elsö, mert bármelyik pillanatban megérkezhet a gazdája, és még Bp-re is el kell juttatnom.

Comments are closed.