Örök hála és SBS

freysbs

Már csak két és fél hét a nyári szünetig, a Do osztályának búcsúdélutánjáig pedig még kevesebb. A tanítónőnek tényleg örök hálával tartozunk, amiért úgy tanított, hogy a gyerekek ismerik a saját erősségeiket és ezekre büszkék is. Sosem fogom elfelejteni a bizonyítványok mellé adott kis szöveges értékeléseket, amely amúgy nem kötelező és nem is a szülőnek szólt, hanem egy kis személyes levél a gyereknek az adott félév, év történéseiről. Hálás vagyok azért, hogy a kétnyelvűség miatti elbizonytalanodásokat sosem deficitként fogta fel, hanem azt értékelte, hogy Do azonnal kérdez, ha valamit nem ért.

Bár lesz osztályajándék, de azért úgy gondoltam, egy sk kendő mindenképp illendő. A fonal Zauberball, a mint szokás szerint a klasszikus SBS.

freysbs2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...FavoriteLoadingTetszett a bejegyzés?

4 hozzászólás “Örök hála és SBS

  1. Kincs az ilyen jó tanító, és minden bizonnyal kincsként fogja őrizni ezt a szép ajándékot. Kifejezetten jótanítónénis színek! 🙂

    • Adel_anyahajo

      2016-06-19 at 17:38

      A szemszínéhez választottam a kendő színét, de igen, valóban ilyen patak és rét hangulatú személyiségről van szó.

  2. Nagyon szép lett! Nálatok hogy állnak a tanerők (és a szülők) az évvégi ajándékozáshoz? Itt is szokás osztályajándékot adni, amikor a gyermek (osztály) elhagyja az ovit, iskolát vagy az aktuális tanítónénit, de egyáltalán nem szokás év végén hatalmas virágcsokrokat hurcolni az iskolába, mint ahogy az nálunk annakidején szokás volt, és az itteni magyar iskolában is megfigyelhető.

    • Adel_anyahajo

      2016-06-19 at 17:37

      Az egyéni ajándékok nem szokásosak, de az osztály közösen szokott karácsonyra is és év végén is ajándékot adni. Részben valami olyat, amit a gyerekek közösen készítenek, részben beadunk valamennyi pénzt és akkor abból könyvutalványt vagy ilyesmit. Most, hogy elballagnak, az összes tanárnak készül valami apróság, azoknak is, akik csak egy-egy tárgyat tanítanak (hittan, ének, kézimunka). Mivel az osztály fő tanítónője tényleg nagyszerű munkát végzett, és a napközis is nagyon kedves volt, így gondoltam, hogy kivételesen egyéni ajándékot is viszünk. Egyébként ez veszélyes is, mert elvileg bizonyos összeghatár fölötti ajándékot el se fogadhatnak közalkalmazottak. Volt ebből nemrég elég nagy botrány, amiről írtak az újságok. Azért remélem, az sk kendő még belefér.

Comments are closed.